www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Υμιυπαίθριοι: Σε ένταξη στη νέα ρύθμιση υποχρεούνται όσοι έκαναν χρήση της ρύθμισης Σουφλιά

Αυτοί που έχουν κάνει νομιμοποίηση με το νόμο Σουφλιά θα πρέπει να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, τόνισε μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 9,89 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.


Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.

Υπεραμυνόμενος της σχετικής ρύθμισης που παρουσίασε χθες Τετάρτη η ηγεσία του υπουργείου, τόνισε πως «στόχος μας δεν ήταν τα χρήματα, να μισοεπαναφέρουμε τη ρύθμιση Σουφλιά που δεν θα έφερνε αποτέλεσμα και συνέχιζε μια κακή σχέση μεταξύ κράτους και πολίτη».

Αντίθετα, μίλησε για μια άλλη φιλοσοφία με τέσσερις βασικούς στόχους: «την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης, την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής βλάβης που έχει συντελεστεί, τη διόρθωση των ρυθμίσεων των άρθρων 40 και 41 για την οικοδομή που γονάτισαν το συγκεκριμένο τομέα και να δούμε το κτηριακό μας απόθεμα, τι κτήρια έχει αυτή η χώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως η ρύθμιση που επελέγη έχει κάποια κοινωνικά χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να επιβάλει χαράτσι. «Προσπαθούμε να κλείσουμε μια χρόνια παθογένεια. Θέλουμε μια νέα αρχή να κάνουμε που όλοι θα είμαστε υπεύθυνοι από εδώ και πέρα. Μέχρι σήμερα κανείς δεν απολογήθηκε για τίποτα και παράλληλα, η Πολιτεία έκλεινε το μάτι στην παρανομία. Με την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτηρίων γυρίζουμε σελίδα» πρόσθεσε.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: