www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Αριθμό - ρεκόρ 8.260 θέσεων θα προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Από αυτές οι 7.700 θέσεις αφορούν συνολικά 32 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα και προσφέρονται στο σύνολο των υποψηφίων, οι 210 αφορούν προπτυχιακές σπουδές αποκλειστικά για ΑμεΑ, και οι 350 μεταπτυχιακές σπουδές αποκλειστικά για μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ.


Oι θέσεις αυτές θα οριστικοποιηθούν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας εντός του Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα προσφέρονται 4.200 θέσεις φοιτητών για 26 προπτυχιακά προγράμματα και 3.500 για 6 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Τις θέσεις αυτές αναμένεται να διεκδικήσουν περίπου 80.000 υποψήφιοι. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι σε ένα πρόγραμμα, ο αριθμός των θέσεων που αναλογεί στο πρόγραμμα αυτό κατανέμεται ανάλογα σε άλλα προγράμματα με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία λαμβάνει υπόψη, κατά το δυνατόν, τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Εναρξη το φθινόπωρο του 2011

Στο ΕΑΠ η προσφορά των σπουδών γίνεται μετη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ η έναρξη των σπουδών για τα προαναφερόμενα προγράμματα θα γίνει το φθινόπωρο του 2011. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση). Κάθε υπο ψήφιος
μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής (πέρσι υποβλήθηκαν από 1/11 έως 10/12) μόνο για ένα πρόγραμμα. Αν κάποιος υποβάλει περισσότερες από μία αιτήσεις, στον έλεγχο που θα γίνει θα απορριφθεί, ακόμα και αν μετά την ηλεκτρονική κατάταξη βρίσκεται μεταξύ των προσωρινώς επιλεγέντων. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση), η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα.

Το ΕΑΠ παρέχει πτυχία, μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης (masters), διδακτορικά διπλώματα, πιστοποιητικά προπτυχιακής επιμόρφωσης, πιστοποιητικά μεταπτυχιακής εεπιμόρφωσης, πιστοποιητικά παρακολούθησης θεματικών ενοτήτων. Πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά

Συγκεκριμένα: για την απόκτηση πτυχίου απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση τουλάχιστον 12 Θ.Ε. Η εγγραφή των φοιτητών προϋποθέτει την κατοχή απολυτηρίου τίτλου Λυκείου ή ισότιμου ή αντίστοιχου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού.

Για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης συγγενούς γνωστικού αντικειμένου, επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση τεσσάρων τουλάχιστον Θεματικών Ενοτήτων και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος απαιτείται η κατοχή συγγενούς μεταπτυχιακού τίτλου και η συγγραφή διδακτορικής διατριβής.

Τα πιστοποιητικά προπτυχιακής επιμόρφωσης απονέμονται στους προπτυχιακούς φοιτητές που έχουν εισαχθεί στο ΕΑΠ για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα προπτυχιακής επιμόρφωσης συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, το οποίο περιλαμβάνει από 1 έως 11 Θ.Ε. Τα πιστοποιητικά μεταπτυχιακής επιμόρφωσης μπορεί να απονέμόνται σε πτυχιούχους ή διπλωματούχους Ανώτατης Εκπαίδευσης, που έχουν εισαχθεί στο ΕΑΠ για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα μεταπτυχιακής επιμόρφωσης συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, που ορίζεται με απόφαση της Συγκλήτου.

80.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ


για 4.200 θέσεις φοιτητών σε 26 προπτυχιακά προγράμματα και 3.500 σε 6 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών 
 
Ρυθμίσεις για τα δίδακτρα


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ανοικτό Πανεπιστήμιο δίνει φέτος τη δυνατότητα, σε όσους επιθυμούν, καταβολής της οικονομικής συμμετοχής για τη δήλωση Θ.Ε. ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 σε δύο δόσεις.

Η δήλωση της/των Θ.Ε. θα θεωρείται εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι και την εξόφληση της οικονομικής συμμετοχής, ενώ η εγγραφή θα πραγματοποιηθεί μετά την οριστικοποίηση της εξόφλησης της οικονομικής συμμετοχής. Σε περίπτωση μη καταβολής της δεύτερης δόσης δεν θα πραγματοποιείται εγγραφή και θα επιστρέφεται το ποσό της πρώτης δόσης, αφαιρούμενου του ποσού του διδακτικού υλικού που θα έχει αποσταλεί. Η προαναφερόμενη ρύθμιση θα αφορά μόνο τις επανεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011. Διευκρινίζεται ότι όσοι φοιτητές έχουν καταβάλει ήδη εξ ολοκλήρου την οικονομική συμμετοχή τους για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 δεν εμπίπτουν στη ρύθμιση.

Τα επαγγελματικά δικαιώματα

ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους αποφοίτους των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου δίνεται το δικαίωμα να διεκδικούν θέσεις στον κλάδο ΠΕ Διοικητικού ή Οικονομικού σε φορείς του δημόσιου τομέα (ΦΕΚ 315 Α/31-12-2003). Επιπροσθέτως οι απόφοιτοι του προγράμματος σπουδών «Πληροφορική» μπορούν να διοριστούν στον κλάδο ΠΕ Πληροφορικής και οι απόφοιτοι του προγράμματος σπουδών «Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες» στον κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος. Ακόμη, οι απόφοιτοι αυτών των δύο προγραμμάτων σπουδών καθώς και οι απόφοιτοι του προγράμματος σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» μπορούν να διοριστούν στην εκπαίδευση ως καθηγητές.

Με το Προεδρικό Διάταγμα 66/2009 (ΦΕΚ Α Αρ. 89/11-6-2009) κατοχυρώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα του προγράμματος σπουδών «Σπουδές στον ελληνικό πολιτισμό», «Σπουδές στον ευρωπαϊκό πολιτισμό» και «Ισπανική γλώσσα και πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: