www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα διαπιστώνει το Στέητ Ντιπάρτμεντ

Στην ετήσια έκθεσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τονίζει ότι η Ελλάδα ήταν η χώρα στην Ευρώπη που παρουσίασε «έντονη αναζωπύρωση της εγχώριας τρομοκρατίας» το 2009 μετά από τις μεγάλες ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008.


Σύμφωνα με την έκθεση, το 2009 σημειώθηκαν 430 και πλέον επεισόδια, συμπεριλαμβανομένων εμπρησμών, επιθέσεων με εκρηκτικά, όπλα και χειροβομβίδες.

Η αύξηση των επεισοδίων ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχε καταγραφεί τα προηγούμενα 20 χρόνια, σημειώνει ο συντάκτης της έκθεσης.

Επισημαίνει επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα εισόδου παρανόμων μεταναστών που κατευθύνονται σε
χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προέρχονται από την Μέση Ανατολή και την Νότιο Ασία.

Η έκθεση αναφέρει ότι υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιείται και σαν χώρα διέλευσης τρομοκρατών οι οποίοι κατευθύνονται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η έκθεση επίσης αναφέρεται και στην συνεργασία των Ελληνικών αρχών με τις ΗΠΑ για την Ασφάλεια των Κοντέινερ, την ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και την εκπαίδευση προσωπικού ασφάλειας στην Ελλάδα, τελωνιακών αξιωματούχων καθώς και δικαστικού προσωπικού.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα παρέχει υποστήριξη στο Αφγανιστάν παρέχοντας μηχανικούς και άλλο προσωπικό.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: