www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Νέα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης προανήγγειλε ο Α. Λοβέρδος

Νέα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης προανήγγειλε για τον Μάιο ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέχεια του πρόσφατα αναγγελθέντος προγράμματος για την επιδότηση 119.000 θέσεων εργασίας, εκ των οποίων 50.000 θέσεις στον Τουρισμό.


Ειδικότερα, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής επί του νομοσχεδίου «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια», ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι όλες οι πολιτικές του υπουργείου Εργασίας σκοπεύουν στην επίτευξη της πολυπόθητης ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός προανήγγειλε την εφαρμογή νέων προγραμμάτων με στόχο να εξυπηρετηθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια και η προσπάθεια ισορρόπησης του στόχου του ΠΣΑ.

Παράλληλα, κατέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία θα εξοικονομηθούν 900 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπει το ΠΣΑ, από την είσπραξη των εισφορών ΙΚΑ ΟΑΕΕ και ΟΓΑ οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 4% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο θα αποδώσει η δέσμη μέτρων για τη
μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς η μέχρι τώρα πορεία είναι θετική όχι όμως και η επιθυμητή.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι καλύπτουν όλες τις υφιστάμενες ελαστικές μορφές απασχόλησης θέτοντας περαιτέρω εγγυήσεις - εκτός από εκείνη της εργολαβίας, η οποία θα συμπεριληφθεί στο Ασφαλιστικό.

Τόνισε δε την αναγκαιότητα να ρυθμιστεί η αγορά των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, επισημαίνοντας ότι όταν μιλά κανείς για κατάργησή τους είναι σαν να μιλά για κατάργηση της πραγματικότητας.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογιών στο νομοσχέδιο σχετικά με τις κυρώσεις που θα επιβάλλονται στους παραβάτες για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, τη συμφωνία της ΟΤΟΕ με τις τράπεζες για υπέρβαση συγκρούσεων που εκκίνησαν το 2005 και την κατάργηση της εταιρείας Ολυμπιακό Χωριό.

Στο σχέδιο νόμου θα συζητηθούν και οι τροπολογίες που αφορούν σε θέματα ασφαλιστικών εισφορών για περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, προμηθειών των νοσοκομείων και ίδρυσης φαρμακείων σε ιδιωτικές κλινικές.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: