www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Αθήνας ανακοίνωσε ο Ν. Κακλαμάνης

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του στο δήμο, ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου το χρίσμα.

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Αθήνας, ανακοίνωσε απόψε, ο Νικήτας Κακλαμάνης, στο πλαίσιο εκδήλωσης, που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής, για τον απολογισμό της τριετούς δημαρχίας του, προλαμβάνοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους στην εκδήλωση ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στον οποίο ο δήμαρχος Αθήνας αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια λέγοντας ότι ήταν «ο άνθρωπος που τον έβαλε στην πολιτική, μαζί με τον Ευάγγελο Αβέρωφ».

Επίσης, παρόντες ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι πρώην υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιώργος Καλατζής ο πρώην
υφυπουργός Γιώργος Κοντογιάννης καθώς και άλλα κομματικά στελέχη, ενώ το ΛΑΟΣ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Απ. Βαϊτσης.

Ο κ. Κακλαμάνης ξεκίνησε την ομιλία του, δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής του διάθεσης, λέγοντας ότι «σήμερα δεν είμαστε χαρούμενοι, μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν από την κυβέρνηση για το πρόγραμμα ``Καλλικράτης``. Άλλα περιμέναμε και άλλα ακούσαμε».

Πάντως, ο δήμαρχος Αθήνας δεν στάθηκε στο μείζον ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης και προτίμησε να προχωρήσει σε έναν αναλυτικό απολογισμό για το έργο του στο δήμο, ξεκινώντας από τη συνεργασία με την Εκκλησία, κυρίως σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας -ευχαρίστησε για την παρουσία του Μακαριώτατου Ιερώνυμου στη λιτή εκδήλωση- και πέρασε στη συνέχεια στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, για τα οποία εξέφρασε την ευχή «να μην τα ξαναζήσουμε», ενώ πρόσθεσε ότι «αν χρειαστεί θα είναι και πάλι μπροστά για να προστατέψει την πόλη μας».

Επίσης, με αφορμή την καταστροφή και βανδαλισμό ιστορικών μνημείων πρότεινε την μετατροπή της δίωξης για φθορά ξένης περιουσίας, σε ιδιώνυμο αδίκημα και την άμεση φυλάκιση των δραστών. Μάλιστα, σε αυτή την προσπάθεια ζήτησε τη συμπαράσταση όλου του πνευματικού κόσμου, προκειμένου όπως είπε, να τερματιστούν οι βανδαλισμοί στην ιστορία της πόλης και ουσιαστικά η ατιμωρησία.

Δήλωσε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος για την αγορά 132 στρεμμάτων για να μετατραπούν σε ελεύθερους χώρους πρασίνου και αναψυχής, «περισσότερα απ' όσα αγόρασε ο δήμος μέσα σε 25 χρόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κακλαμάνης, με έμφαση, προανήγγειλε το γκρέμισμα ενός «μεγάλου και απεχθούς» κτιρίου δίπλα στο Εθνικό Θέατρο για τη δημιουργία μίας πλατείας - Κατίνας Παξινού και Αλέξη Μινωτή, όπως θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα του δήμου την τελευταία τριετία, σε όλους τους τομείς, από το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του δήμου, «που εξασφάλισε την ανώτερη βαθμολογία Α1 από τον οίκο Moody’s για την πιστοληπτική ικανότητα του δήμου». Επίσης, είπε ότι «αποπληρώσαμε παλαιότερες δανειακές υποχρεώσεις ύψους 50.000.000 ευρώ», στάθηκε στο πάγωμα των Δημοτικών τελών καθ΄ όλη την τριετία, αλλά και μία σειρά από ανάλογα μέτρα προστασίας των επαγγελματιών και τρίτεκνων.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα έργα πρασίνου, αλλά κυρίως για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού-Λεωφ. Αλεξάνδρας, για την οποία είπε ότι «τώρα, μετά την απόφαση του ΣτΕ, αναμένουμε το μεγάλο ναι ή το μικρό όχι από την κυβέρνηση».

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα. Προέβλεψε «δύσκολους καιρούς», αλλά έδειξε και αισιόδοξος ότι αυτή η κρίση μπορεί να γίνει η αρχή για μία νέα δημιουργικότητα και μία ελπιδοφόρα πορεία.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: