www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Κατηγορηματικά αντίθετος στον «Καλλικράτη» ο ΣΥΝ

Κατηγορηματικά αντίθετος στο σχέδιο «Καλλικράτης» δηλώνει ο ΣΥΝ «Η συγκεκριμένη “μεταρρύθμιση” δεν οδηγεί στην αναγκαία αποκέντρωση ουσιαστικών κρατικών αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση, απλά ανακατανέμει τις αρμοδιότητες των μέχρι σήμερα Νομαρχιών στους Δήμους και στις Περιφέρειες», σχολιάζει ο ΣΥΝ σχετικά με την παρουσίαση του σχεδίου από τον υπουργό Εσωτερικών.


«Δεν ισχυροποιεί την αυτοδιοίκηση, αφού δεν υπάρχει δέσμευση για τη μεταφορά των απαραίτητων οικονομικών πόρων, με συνέπεια η αυτοδιοίκηση ή θα μετατραπεί σε φορομπηχτικό μηχανισμό ή θα ιδιωτικοποιήσει τις λειτουργίες της», συμπληρώνει.

Ο ΣΥΝ υποστηρίζει ακόμα πως ο «Καλλικράτης» δεν αποτελεί δημοκρατική μεταρρύθμιση, «αφού δεν καθιερώνει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, αντιθέτως ενισχύει και αναπαράγει το δικομματικό σύστημα και στην αυτοδιοίκηση».

«Ανοίγει το δρόμο για απολύσεις υπαλλήλων, όλων των συμβασιούχων, αλλά και μονίμων, αφού οι
μετατάξεις θα γίνουν πριν δημιουργηθούν οι οργανισμοί», τονίζει ο Συνασπισμός και προσθέτει:

« Η δημιουργία πολύ μεγάλων Ο.Τ.Α. και μάλιστα χωρίς συζήτηση και συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, θα δημιουργήσει μη λειτουργικά και γραφειοκρατικά σχήματα.

Θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα των ενεργών πολιτών και των κινημάτων πόλης να παρεμβαίνουν, να ελέγχουν, να συσπειρώνονται, να διεκδικούν και να προωθούν λύσεις για τοπικά προβλήματα».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: