www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Λίγο αλκόολ «σταθεροποιεί» το μπαϊμπάς

Οι άνδρες που καταναλώνουν ένα με δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα μετά την επέμβαση μπαϊπάς τα πηγαίνουν καλύτερα από όσους απέχουν τελείως μετά την εγχείρηση, δείχνει νέα ιταλική μελέτη.
Η κατανάλωση αυτής της μικρής ποσότητας αλκοόλ φαίνεται να μειώνει κατά 25% τις πρόσθετες επεμβάσεις και τα νέα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, διαπίστωσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza.

«Τα οφέλη που προσφέρουν οι μικρές ποσότητες αλκοόλ έχει τεκμηριωθεί στα υγιή άτομα, ωστόσο η ανάλυσή μας δείχνει ότι υπάρχουν οφέλη και στους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μπαϊπάς» δήλωσε στο Reuters ο Δρ Ουμπέρτο Μπενεντέτο.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου Καρδιολογίας που
πραγματοποιείται στο Σικάγο.

Η ομάδα του Δρ Μπενεντέτο παρακολούθησε για 3,5 χρόνια συνολικά 1,021 άνδρες μετεγχειρητικούς ασθενείς, οι οποίοι είχαν πρώτα συμπληρώσει ερωτηματολόγια σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ.

Η ανάλυση έδειξε ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι ωφέλιμη και δεν προκαλεί αλληλεπιδράσεις με τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται μετά το μπαϊπάς (μεταμοσχευτική παράκαμψη της στεφανιαίας αρτηρίας).

Η υπερβολή, πάντως, βλάπτει: Οι μετεγχειρητικοί ασθενείς με δυσλειτουργίες της αριστερής κοιλίας αντιμετώπιζαν διπλάσια πιθανότητα θανάτου αν έπιναν έξι ή περισσότερα ποτά την ημέρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται εξάλλου σε συμφωνία με τις συστάσεις του Αμερικανικού Συλλόγου Καρδιολογίας για τα υγιή άτομα: όχι πάνω από δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες και ένα για τις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: