www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Γ.Πεταλωτής: Προσκλητήριο με νέο πλαίσιο στα πολιτικά κόμματα

Νέο κάλεσμα στα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων απηύθυνε, εκ νέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο των αυτοδοικητικών εκλογών. Ο Γ.Πεταλωτής, εξιδεικεύοντας το προσκλητήριο συμμετοχής που απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε πως όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες θα τεθεί και συγκεκριμένο πλαίσιο.


"Ο λαός με την ψήφο του έδειξε ωριμότητα την οποία πρέπει να εκτιμήσουν και να ακολουθήσουν και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τόνισε ο Γ.Πεταλωτής και επισήμανε ότι "υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης και εθνικής συννενόησης".

Ερωτηθείς, δε, σχετικά με το πώς συνάδει η πρόσκληση της κυβέρνησης για συναίνεση με την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι "δεν
πρέπει να συγχέεται η ανάγκη συναίνεσης και συννενόησης με την ατιμωρησία".

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την εκλογή των ικανότερων στελεχών, προκειμένου να προωθήσουν την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση.

Δεν υπάρχουν νέα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, διέψευσε τα σενάρια περί νέων μέτρων. Όπως ανέφερε ο Γ.Πεταλωτής, "δεν υπάρχει περίπτωση νέων μετρων, δηλαδή περικοπές μισθών ή συντάξεων, νέων φόρων και απολύσεων". Ωστόσο, πρόσθεσε πως "υπάρχουν πολλά περιθώρια προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η σπατάλη στο Δημόσιο".



Δεν υπάρχουν σχόλια: