www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου

Ένταση στις σχέσεις Αθήνας - Βερολίνου έφεραν οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στην Ευρωζώνη, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου ότι η Γερμανία σπρώχνει τις περιφερειακές οικονομίες στη χρεοκοπία με τις προτάσεις της για τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού αναδιάρθρωσης χρεών.


Μιλώντας στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Έλληνης πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στη Γερμανία για την επιμονή της να επωμισθούν και ιδιώτες το κόστος της αναδιάρθρωσης του χρέους κράτους μέλους της ευρωζώνης.

Εκτίμησε ότι ευθύνεται για την ραγδαία άνοδο των σπρεντ στα ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα και δημιουργει τις συνθήκες για μια "αυτοεκπληρούμενη προφητεία", που αφορά στη χρεοκοπία των
περιφερειακών οικονομιών.
«Κακώς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη»

Στο Βερολίνο, η καγκελάριος Μέρκελ, ενέπλεξε την Ελλάδα στην κομματική αντιπαράθεση με τους Σοσιαλδημοκράτες, αλλά και στα παιχνίδια εξουσίας στο εσωτερικό του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών. Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του CDU, λίγη ώρα πριν την επανεκλογή της στην ηγεσία του κόμματος, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να γίνει δεκτή στην Ευρωζώνη.

Επέρριψε ευθύνες στον προκάτοχό της, Γκέρχαρντ Σρέντερ, αναφέροντας ότι έλαβε μία ανεύθυνη πολιτική απόφαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: