www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Ο Σαρκοζί αναγνώρισε την προσπάθεια της Ελλάδας

Την αναγνώριση από την πλευρά του Γάλλου προέδρου της δύσκολης προσπάθειας που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος φέτος, κατά 5,5%-6, μετέφερε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Νικολά Σαρκοζί. Στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας στο G20, ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε στο Νικολά Σαρκοζί πως «η Ευρώπη χρειάζεται μία στιβαρή οικονομική διακυβέρνηση» και όπως σημείωσε υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών για τη θεσμοθέτηση του νέου μηχανισμού στήριξης σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αντίστοιχα με της Ελλάδας.


"Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση με τον πρόεδρο Σαρκοζί και θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την ισχυρή υποστήριξη του ιδίου και του γαλλικού λαού σε όλη αυτή την περίοδο κρίσης για την οικονομία της Ελλάδας, μία στήριξη που συνέβαλε στην δημιουργία του μηχανισμού και
συνεχίζεται", ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

"Συμφωνήσαμε για τις πολιτικές που θα πρέπει να υιοθετήσει η ΕΕ για την ανάπτυξη και συζητήσαμε τις προτάσεις για την θεσμοθέτηση ενός νέου μηχανισμού στήριξης για κάθε περίπτωση χώρας που αντιμετωπίζει πρόβλημα", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως "η Σοσιαλιστική Διεθνής κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και ο φόρος για την υπέρβαση των ορίων διοξειδίου του άνθρακα, με στόχο την ενίσχυση της σταθερότητας και της ανάπτυξης".

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας στο G20 για διμερή ζητήματα και θέματα εθνικού ενδιαφέροντος της Ελλάδας, όπως οι σχέσεις με την Τουρκία. το Κυπριακό και τα Βαλκάνια καθώς και το μεσανατολικό, ζήτημα ζωτικής σημασίας, όπως το χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, για την περιοχή μας.

Επίσης ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Νικολά Σαρκοζί για τη Μεσογειακή συνεργασία, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ειδικότερα τη συνεργασία Αθήνας και Άγκυρας, ενόψει της σχετικής συνόδου στο Κανκούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: