www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Facebook: Aναμένεται να παρουσιάσει τη δική του υπηρεσία email

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, το Facebook αναμένεται να παρουσιάσει τη δική του υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία μάλιστα φέρεται να αποκαλεί ανεπίσημα «δολοφόνο του Gmail».

Η νέα υπηρεσία, που θα προσφέρει διευθύνσεις με κατάληξη @facebook, θα μπορούσε να είναι η φυσική εξέλιξη της επικοινωνίας για το κοινωνικό δίκτυο των 500 εκατομμυρίων χρηστών.

Σύμφωνα με το δημοφιλές ιστολόγιο τεχνολογίας TechCrunch, η νέα υπηρεσία ονομάζεται Titan, ωστόσο οι εργαζόμενοι του Facebook την ονομάζουν μεταξύ τους «Gmail killer».

Το τελευταίο διάστημα, η έχθρα ανάμεσα στο Facebook και τη Google (ιδιοκτήτρια του Gmail) έχει
γίνει παραπάνω από εμφανής:

Εδώ και μερικές ημέρες, η Google εμποδίζει το Facebook να διαβάζει τη λίστα επαφών από λογαριασμούς του Gmail. Το βασικό επιχείρημα είναι ότι το Facebook κρατά μυστικές τις λίστες επαφών για τους δικούς του χρήστες και εμποδίζει έτσι την αμοιβαία και ελεύθερη ανταλλαγή δεδομένων.

Επιπλέον, το Facebook δεν επιτρέπει στη μηχανή αναζήτησης της Google να διαβάζει τα δεδομένα των χρηστών, ενώ αντίθετα το επιτρέπει στο Bing, τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft.

Πολλοί μάλιστα εικάζουν ότι η αύξηση του 10% που έδωσε πρόσφατα η Google σε όλους τους υπαλλήλους της έχει στόχο να εμποδίσει τη «διαρροή» εργαζομένων στο Facebook.

Δεδομένου ότι η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον η μεγάλη δύναμη της διαδικτυακής επικοινωνίας, η νέα υπηρεσία email θα μπορούσε να αποδειχθεί αιτία ανησυχίας και για άλλες εταιρείες:

«Θα ήμουν πολύ ανήσυχος αν ήμουν η Google, η Yahoo ή το Hotmail» σχολίασε στο BBC ο Τζίζους Ντίαζ, συντάκτης στο ιστολόγιο τεχνολογίας Gizmodo.

Σύμφωνα με το TechCrunch, το Titan θα συνοδεύεται από ξεχωριστό πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στη βασική του μορφή και θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται το επόμενο διάστημα.

Η εκδήλωση του Facebook στο Σαν Φρανσίσκο ξεκινά στις 19.00 ώρα Ελλάδας.

Μένει να αποδειχθεί ότι η εταιρεία όντως θα παρουσιάσει υπηρεσία email. Πάντως οι προσκλήσεις που έστειλε η εταιρεία στους δημοσιογράφους μοιάζουν με ταχυδρομικούς φακέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: