www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί με νέους όρους


«Ο πολίτης θα μας πει πώς θέλει να κυβερνηθεί η χώρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί ενδεχόμενης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μετά τις εκλογές.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και ότι όλοι έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Όπως είπε, το αποφασιστικό δικαίωμα το έχει ο πολίτης, ωστόσο τόνισε ότι «η χώρα πρέπει να μείνει ευρωπαϊκή και να σωθεί...όλα τα άλλα είναι περιπέτειες με απρόβλεπτες και δραματικές επιπτώσεις».

«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που διατυπώνουν μία υπεύθυνη πρόταση, μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα, μία λύση για τον τόπο η οποία είναι επώδυνη, αλλά είναι συγκεκριμένη, εφικτή και
ασφαλής. Και κάποιοι άλλοι οι οποίοι δεν κάνουν πολιτική, αλλά κάνουν έναν πολιτικό ψευτοσυνδικαλισμό», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι στόχος του κόμματός του στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία, επισήμανε ότι και το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει τη νίκη και την αυτοδυναμία.

«Το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί με νέους όρους, τη νέα ηγεσία του και την ειλικρίνεια των των θέσεών του» ανέφερε και πρόσθεσε ότι έχει πλήρη συνείδηση των δημοσκοπήσεων αλλά οι εκλογές γίνονται γιατί έχουμε δημοκρατία των πολιτών και όχι των δημοσκοπήσεων.

«Σώζοντας τη χώρα σώζουμε και την αξία των ακινήτων»
Σε ό,τι αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων, το χαρακτήρισε εκ νέου βαρύ αλλά δίκαιο μέτρο και υπογράμμισε ότι αν σωθεί η χώρα θα σωθεί και η αξία των ακινήτων.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με την οποία, όπως έχει γίνει γνωστό, το τέλος κρίθηκε νόμιμο σε αντίθεση με τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη διακοπή ρεύματος σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική.

Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι έχει δώσει πολλές φορές την εντολή στη ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν για λόγους ανάγκης, ενώ επανέλαβε ότι οι πολίτες σε ποσοστό 82% συμμορφώθηκαν στην καταβολή του ειδικού τέλους.

«Στόχος να μείνει η χώρα στο σκληρό πυρήνα του ευρώ»
Κατά τα άλλα ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι στόχος μας είναι η Ελλάδα να είναι στον σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων κρατών της ευρωζώνης, ενώ έκανε λόγο για «αγώνα εθνικής υπερηφάνειας και απελευθέρωσης».

Ανέφερε ακόμη ότι το πρόγραμμα στήριξης έχει δύο μεγάλα κεφάλαια. Το ένα είναι η δημοσιονομική προσαρμογή και το άλλο οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Στο θέμα των αλλαγών, όπως είπε, «έχουμε κάθε συμφέρον να τα κάνουμε όλα για να γίνει η Ελλάδα σύγχρονη και ανταγωνιστική». Στο σκέλος της προσαρμογής, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρέπει να μαζέψουμε το χρέος». Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα θέλαμε να κάνουμε την προσαρμογή σε 5-7 χρόνια, ωστόσο οι εταίροι ασκούν μεγάλη πίεση να γίνει αυτό σε μικρό χρονικό διάστημα.

Επανέλαβε ότι έχει μεγάλη σημασία να ενθαρρύνουμε το κίνημα επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες, για να βοηθήσουμε την οικονομία και την ανάπτυξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: