www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Χρ.Παπουτσής: Υπεύθυνος ο πρύτανης κάθε Ιδρύματος


«Υπεύθυνος για τη λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας του προσωπικού και της περιουσίας είναι ο πρύτανης κάθε Ιδρύματος... Όταν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνονται από τον πρύτανη για συμπεριφορές ατόμων ή ομάδων προσώπων που συγκροτούν την έννοια της εγκληματικής πράξης, οι υπηρεσίες αυτές προβαίνουν άμεσα στην ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα και ενεργούν υπό τις εντολές και κατευθύνσεις του».

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Θανάσης Πλεύρης, σχετικά με το σκηνικό ανομίας και παραεμπορίου πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το εν λόγω
έγγραφο υπεγράφη το περασμένο Σάββατο, μόλις μία ημέρα πριν τις μεγάλες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας και διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, η ευρύτερη περιοχή όπου εδρεύει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αστυνομεύεται από πεζές και εποχούμενες περιπολίες σε 24ωρη βάση, ενώ οι έλεγχοι είναι συστηματικοί και ουσιαστικοί και όποτε επιβάλλεται γίνονται και προσαγωγές υπόπτων.

Ο υπουργός ενημερώνει επίσης ότι πρόσφατα η Αστυνομία, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισε σε υπόγειο χώρο πλησίον του Οικονομικού Πανεπιστημίου, αποθήκη με είδη παραεμπορίου, τα οποία αλλοδαποί μικροπωλητές εξέθεταν προς πώληση κοντά στο πανεπιστήμιο. Αναφέρεται μάλιστα σε περιστατικό τον περασμένο Ιανουάριο, όταν αλλοδαποί μικροπωλητές, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών με μπουκάλια και ξύλα προκαλώντας μάλιστα και ελαφρύ τραυματισμό ενός εξ αυτών.

Ενδεικτικά του σκηνικού ανομίας είναι στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο κ. Παπουτσής από ελέγχους που διενεργήθηκαν από την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Όπως ειδικότερα αναφέρει, «το τρέχον έτος ελέγχθηκαν 162 άτομα από τα οποία προσήχθησαν 65, συνελήφθησαν 7 για διάφορα αδικήματα (5 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 2 για αντίσταση, απείθεια και απλή σωματική βλάβη) και πραγματοποιήθηκαν 1.082 κατασχέσεις (5.465 είδη ρουχισμού, 896 ζεύγη γυαλιά ηλίου, 755 CD -DVD και 3.650 είδη παραεμπορίου)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: