www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων τη Δευτέρα


Εκτακτη σύνοδο αναμένεται να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι πρυτάνεις, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία υλοποίησης του νόμου για τα Πανεπιστήμια, μετά την αναβολή των εκλογές σε τέσσερα Ιδρύματα, λόγω των κινητοποιήσεων φοιτητών και καθηγητών.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν τα τελευταία γεγονότα της Νομικής, καθώς και η επίθεση που φαίνεται πως δέχονται από πολλές πλευρές οι πρυτανικές αρχές των Πανεπιστημίων.

Τα τελευταία γεγονότα στη Νομική Σχολή συζήτησε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή πολύωρη συνεδρίασή της. Σε ανακοίνωσή τους οι συγκλητικοί επισήμαναν την ανάγκη
τήρησης της νομιμότητας από όλους, ενώ καταδίκασαν τις πράξεις βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται, ιδίως όταν στρέφονται εναντίον πολιτών που ασκούν νόμιμα δικαιώματα.

Παράλληλα, εξέφρασαν τη στήριξή τους στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και τις ενέργειές του και αποδοκίμασαν τις επιθέσεις που έχει υποστεί και υφίσταται, «οι οποίες είναι άδικες και ανυπόστατες, εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και υπονομεύουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Στην ανακοίνωση ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην υπουργό παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου η οποία επέκρινε τον πρύτανη ότι ήρθε σε συμφωνία με αυτούς που έκαναν κατάληψη στη Νομική. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συγκλητικοί, «η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αν και εκλήθη δημοσίως από τον Πρύτανη να αποδείξει το βάσιμο των βαρύτατων κατηγοριών της κατά του προσώπου του, δεν το έπραξε, συνεπώς οφείλει να προβεί στην άμεση ανάκλησή τους».

Στο μεταξύ, το ΔΣ του Παρατηρητηρίου για τον Διάλογο και την έρευνα στα Πανεπιστήμια και συγκεκριμένα οι καθηγητές Αχ. Μητσός, Μπ. Σαββάκης, Παύλος Σούρλας και ο Ν. Αλεβιζάτος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για το θέμα της ματαίωσης των εκλογών στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, λόγω των αντιδράσεων φοιτητών και καθηγητών.

Εστίασαν επίσης και στα γεγονότα της Νομικής, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καλέσουν ευθέως την αστυνομία στην περίπτωση της Νομικής Σχολής. Υποστήριξαν επίσης ότι οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης προετοίμαζαν το κλίμα τόσο καιρό, ώστε να γίνει κατάληψη την ημέρα των εκλογών στο Ιδρυμα και να αναβληθεί η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: