www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Εκατομμύρια διεκδικεί Έλληνας από σουηδική εταιρεία για χρήση φωτογραφίας του στην Τουρκία

Ο Έλληνας πολίτης κατέθεσε μήνυση σαράντα σελίδων κατά της σουηδικής εταιρείας επειδή χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του και κυρίως επειδή εκείνος είναι Έλληνας και ζει στην Ελλάδα και δεν έχει ουδεμία σχέση με τη Τουρκία, ανέφερε το σουηδικό ραδιόφωνο.


Νομικά προβλήματα αντιμετωπίζει μία σουηδική γαλακτοκομική επιχείρηση, έπειτα από τη μήνυση που υπέβαλε ένας Έλληνας, επειδή δημοσίευσε τη φωτογραφία του σε διαφήμιση που προοριζόταν για την τουρκική αγορά.

Ο ενάγων μήνυσε τους από το νόμο υπεύθυνους της οικογενειακής επιχείρησης γαλακτοκομικών «Lindahls Mejeri», ζητώντας αποζημίωση 50 εκατ. κορωνών, δηλαδή περίπου 5,1 εκατ. ευρώ.

«Το ποσό της αποζημίωσης μάς φαίνεται υπερβολικό» δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο
διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, Τόμας Αξελσον. «Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει περίπου τα ετήσια έσοδά μας από την πώληση όλων των προϊόντων» παρατήρησε, διευκρινίζοντας ότι το τελευταίο 8μηνο βρίσκεται σε συνεννόηση με Έλληνες δικηγόρους, για να μειωθεί αυτό το ποσό.

Επίσης υποστηρίζει ότι η εταιρεία του έχει συμφωνία με φωτογραφικό οίκο, για να χρησιμοποιεί φωτογραφίες του στα διαφημιστικά της. Εξηγεί ότι απορεί πώς ο μηνυτής του προχώρησε στη δίωξή του, επωφελούμενος από το ζήτημα της ιθαγένειάς του.ΒΗΜΑ

Ο Τούρκος στο ...γιαούρτι ήταν Έλληνας

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ διεκδικεί με αγωγή από τη σουηδική γαλακτοβιομηχανία Lindahl ένας Έλληνας. Η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του χωρίς την άδεια του στο νέο προϊόν της, το «γιαούρτι με τουρκική συνταγή», σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

Η σουηδική εταιρεία Lindahl, με βάση την πόλη Jönköping, ξεκίνησε τη διαφημιστική της εκστρατεία προωθώντας το νέο της προϊόν, το "γιαούρτι με τουρκική συνταγή". Βρήκε αυτή τη φωτογραφία του Έλληνα, με τα μακριά μουστάκια και το κόκκινο καπέλο, η οποία πλέον βρίσκεται πάνω σε όλα τα κεσεδάκια του νέου αυτού γιαουρτιού, και τη χρησιμοποίησε, χωρίς ο εικονιζόμενος να έχει την παραμικρή ιδέα.

Ένας φίλος του, ο Αθανάσιος Βαρζανάκος, που ζει στη Στοκχόλμη, πηγαίνοντας να κάνει τα ψώνια του στην αγορά της πόλης, βρέθηκε μπροστά στη φωτογραφία του, στο ψυγείο με τα γιαούρτια της εταιρείας και τον ειδοποίησε κατόπιν στην Ελλάδα.

"Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Ήταν ένα σοκ για εμένα να δω μπροστά μου κάποιον που γνωρίζω. Όταν τον ειδοποίησα, εκνευρίστηκε και αναρωτήθηκε έξαλλος πώς ήταν δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο", δήλωσε στο σουηδικό ραδιόφωνο ο Αθανάσιος Βαρζανάκος.

Ο Έλληνας πολίτης κατέθεσε μήνυση σαράντα σελίδων κατά της σουηδικής εταιρείας επειδή χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του και κυρίως επειδή εκείνος είναι Έλληνας και ζει στην Ελλάδα και δεν έχει ουδεμία σχέση με τη Τουρκία, ανέφερε το σουηδικό ραδιόφωνο. Η εταιρεία Lindahl από τη μεριά της κάνει λόγο για παρεξήγηση, εξηγώντας ότι τη φωτογραφία την προμηθεύτηκε νόμιμα από το διαδίκτυο.

" Όταν λάβαμε τη μηνυτήριο αναφορά και για εμάς ήταν ένα σοκ", εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άνντερς ΛΙννταλ.Η σουηδική δικαιοσύνη θα δώσει τελικώς τη λύση.

infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: