www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Αιχμές Αντ. Σαμαρά κατά Ντ. Μπακογιάννη

Αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, αφήνονται αιχμές κατά της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη για την απόφασή της να μην παραστεί στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ την Κυριακή.


Ο κ. Σαμαράς διεμύνησε πως δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στην εσωστρέφεια, καθώς και πως δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη στάση της κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων και μάλιστα της ΚΕ, δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία "νομής" κομματικής εξουσίας. Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια».

Πιο αναλυτικά αναφερόμενος στην πορεία της ΝΔ υπογράμμισε: «Προχωράμε σε αυτές τις Προσυνεδριακές Διασκέψεις για να σας ακούσω και να με ακούσετε. Για το πώς θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Όχι για να επιστρέψουμε στην εσωστρέφεια. Την οποία, εν πάση περιπτώσει, δεν θα την επιτρέψω. Βρισκόμαστε στην καρδιά της πιο μεγάλης κρίσης που
γνώρισε ο τόπος, για μια γενιά τουλάχιστον. Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Και τη στιγμή αυτή - τη στιγμή της υπέρτατης μάχης για τον τόπο - δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία. Τελεία και παύλα».

Και απαντώντας ουσιαστικά στις χθεσινές αναφορές κύκλων της πρώην υπουργού Εξωτερικών συνέχισε: «Εχουμε, για το καλό του τόπου, πολλή δουλειά μπροστά μας, για να μας κρατάνε πίσω τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές. Άλλωστε, η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων, και μάλιστα της ΚΕ, δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία "νομής" κομματικής εξουσίας. Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο, με την πρόσφατη πανηγυρική ετυμηγορία των 800.000 μελών του κόμματός μας. Και η απόφαση αυτή είναι πανίσχυρη και αδιαπραγμάτευτη. Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων και η συγκροτημένη πορεία του κόμματος προς την αναγέννησή του, αποτελούν υπόθεση πολιτικής ευθύνης και συνέπειας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας. Γιατί έχουμε υποχρέωση να ενισχύσουμε στα μάτια του ελληνικού λαού το κύρος και την αξιοπιστία του κόμματός μας, ως παράγοντα πολιτικής σταθερότητας και κυβερνητικής ευθύνης. Εγώ αυτή την εντολή πήρα από σας. Αυτή την εντολή θα εκτελέσω. Δεν μπορούμε, βέβαια, να υποχρεώσουμε κάποιον να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, αν δεν το θέλει. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλλει τα όργανα του κόμματος».

Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, επανέλαβε τη δέσμευσή του για απαλλαγή του της ΝΔ «από τα "βαρίδια" του.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: