www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Φυλακή και πρόστιμα για τους ημιυπαίθριους

Από 100.000 ευρώ ως και δυο χρόνια φυλακή θα είναι η ποινή για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων ή μηχανικούς και κατασκευαστές συνεχίσουν να παρανομούν με ημιυπαίθριους, πιλοτές και υπόγεια.

Με το νέο νομοσχέδιο προβλέπεται φυλάκιση έξι ως δώδεκα μήνες και πρόστιμο από πέντε ως πενήντα χιλιάδες ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές.

Αν οι αυθαιρεσίες γίνονται σε ρέματα, καμένες περιοχές, δημόσιες εκτάσεις ή αιγιαλό οι ποινές διπλασιάζονται και το πρόστιμο ξεκινάει από δέκα και φτάνει τις εκατό χιλιάδες ευρώ, ενώ προβλέπεται και φυλάκιση ως και δύο χρόνια.

Για τους μηχανικούς και τους εργολάβους που αυθαιρετούν προβλέπεται ακόμη και οριστική αφαίρεση της άδειας.

Δεν θα μπορούν να πουλήσουν όσοι δεν νομιμοποιήσουν

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού περιβάλλοντος το υπουργείο μελετά πολύ αυστηρές κυρώσεις για όσους δεν ΄δηλώσουν και τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους.

Συγκεκριμένα, όποιος δεν υπαχθεί στη ρύθμιση δεν θα μπορεί να πουλήσει ή να μεταβιβάσει το ακίνητο του μετά την πάροδο των οκτώ μηνών της προθεσμίας που δίνει το υπουργείο.

Όσοι θελήσουν να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριούς τους θα μπορούν σε διάστημα 8 μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου να απευθυνθούν στις κατά τόπους πολεοδομίες και να υποβάλλουν σχετικό φάκελο.

Το παράβολο των 250 ευρώ για ημιυπαίθριους ή αυτό των 350 ευρώ για τους υπόλοιπους χώρους θα αφαιρεθεί από το τελικό ποσό της ρύθμισης.

Το πρόστιμο θα μπορεί να αποπληρωθεί από τους ιδιοκτήτες είτε εφάπαξ με έκπτωση 10% είτε σε 6 δόσεις και σε διάστημα 18 μηνών.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: