www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Δριμεία επίθεση Αντ. Σαμαρά στην κυβέρνηση για την οικονομία

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αιχμή την οικονομία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης του κόμματός του στην Κοζάνη.


Μεταξύ άλλων την κατηγόρησε ότι ευθύνεται για την εκτίναξη των spreads (σ.σ. επιτόκιο δανεισμού), υποστηρίζοντας πως επί των ημερών της έγιναν γκάφες, λάθη και παλινωδίες. Μάλιστα, έκανε λόγο για «λαίλαπα ΠΑΣΟΚ», υποστηρίζοντας πως «υποσχέθηκε προεκλογικά στους πάντες τα πάντα και μόλις ανέλαβε, διόγκωσε τα ελλείμματα με τους ερασιτεχνισμούς, την ανευθυνότητα και την ανικανότητά του».

«Η εκτίναξη των spreads δεν υποδηλώνει μόνο την επίθεση των κερδοσκόπων. Αποκαλύπτει την
πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο, παρά μόνο το πώς θα χτυπήσει τη ΝΔ σημειώνοντας: «Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιρρίψει τις δικές του ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Όμως τα spreads εκτινάχθηκαν επί των ημερών του και με ευθύνη του. Όταν ανέλαβε ήταν 130 μονάδες. Και σήμερα ξεπέρασαν τις 400... Η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση κερδοσκόπων επί των ημερών ΠΑΣΟΚ και με απόλυτη ευθύνη του, όχι επί των ημερών της ΝΔ. Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς, επί ΠΑΣΟΚ και εξ αιτίας του, όχι επί των ημερών της ΝΔ. "Βαθιά λαρύγγια", που αναζητούνται μέσα στην κυβέρνηση και στις παρυφές της, ανέκυψαν επί ΠΑΣΟΚ, όχι επί ΝΔ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως έκανε αυτοκριτική για τη διακυβέρνηση της ΝΔ, επειδή δεν κατάφερε να εκμηδενίσει τα ελλείμματα όταν της δόθηκε η ευκαιρία και παρατήρησε:

«Έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις. Αλλά τέτοιες γκάφες, τέτοια αυτοκαταστροφική μανία, τέτοιες παλινωδίες, τέτοια αβουλία, τέτοιες καθυστερήσεις, ακόμα και στους διορισμούς Γενικών Γραμματέων, δεν έχουν ξαναγίνει. Και τώρα το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει σιωπηλά εκεί που κάποτε κατηγορούσε: Όπως στα μέτρα για τους ημιϋπαίθριους χώρους που λίγους μήνες πριν, ως αντιπολίτευση, τα κατήγγειλε. Κι ύστερα ως κυβέρνηση τα κατάργησε. Και σήμερα τα υιοθετεί».

Για τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία τόνισε ότι περισσότερο «πνίγουν» την οικονομία, παρά μειώνουν τα ελλείμματα και οδηγούν σε θυσίες χωρίς προοπτική και τέλος.

Σε ό,τι αφορά στη ΝΔ σημείωσε ότι «παρέμεινε όρθια και ενωμένη. Τόλμησε την αυτοκριτική της. Και μίλησε όχι μόνο για τα δικά της σφάλματα. Αλλά και για την κρίση ολόκληρου του μοντέλου της Μεταπολίτευσης. Το οποίο αφήνει οριστικά πίσω».

Ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε σύγκριση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και σημείωσε:

«Η νέα ΝΔ απέδειξε ότι έχει και υπευθυνότητα και Πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλέον το σύμβολο του πιο ανεύθυνου λαϊκισμού, αποτελεί προπύργιο του πιο ξεπερασμένου μικροκομματισμού. Η νέα ΝΔ αποδεικνύει κάθε μέρα ότι έχει το θάρρος να ξεπεράσει και τον ίδιο τον εαυτό της. Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει κάθε μέρα το χειρότερο εαυτό του».

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε πως όταν χρειάστηκε η ΝΔ έβαλε πλάτη για το καλό της πατρίδας, αλλά δήλωσε πως «συνεργοί σε εξωθεσμικές λύσεις που συχνά-πυκνά ακούγονται τον τελευταίο καιρό, δεν θα γίνουμε. Η πορεία του κόμματος προς την αναγέννηση δεν πρόκειται να ανακοπεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: