www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ικανοποίηση Γ. Καρατζαφέρη για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών


Ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της χθεσινής σύσκεψης του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σημειώνοντας πως έγινε ένας επιτυχημένος διάλογος.

Οπως δήλωσε κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ στη Βουλή, πήγε στη σύσκεψη αποφασισμένος να αποσύρει το κόμμα του από την κυβέρνηση, προκειμένου να επιτύχει η συνάντηση. Ωστόσο, όπως είπε, η συνάντηση «εστέφθη με πλήρη επιτυχία».

Ανέφερε μάλιστα ότι το κόμμα του είχε θέσει κόκκινες γραμμές, πάνω σε ένα πλαίσιο αρχών, με επιστολή που είχε στείλει την προηγούμενη ημέρα στον Πρωθυπουργό, ενώ επισήμανε ότι υπήρξε
ταύτιση απόψεων με τον κ. Σαμαρά για το 13ο και 14ο μισθό.

Όπως δήλωσε, υπήρξε άρνηση για το κόψιμο του 13ου - 14ου μισθού, ενώ έγινε δεκτή η πρόταση του ΛΑΟΣ για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε ακόμη, όπως είπε ο ίδιος, να υπάρξει απαραιτήτως ανασχηματισμός, «διότι αυτό το σχήμα θυμίζει ένα ΠΑΣΟΚ που έχει αποτύχει με ολίγον από ΝΔ και ολίγον από ΛΑΟΣ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, «ο κ. Παπανδρέου δεν είχε πρόβλημα με αυτήν την άποψη και είπε, μάλιστα, ότι έχει εξουσιοδοτήσει τον Πρωθυπουργό να αντικαταστήσει όποιον Υπουργό θέλει για να γίνει ανασχηματισμός».

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως «ο πρόεδρος της ΝΔ επέμενε ότι πρέπει να γίνουν στην ημερομηνία που έχει βγει προς τα έξω, διαφορετικά θα είμαστε αναξιόπιστοι».

Ζήτησε επιπλέον, όπως είπε, να μην καταργηθούν οι Γ.Γ. Μακεδονίας & Θράκης και Β. Αιγαίου, κάτι το οποίο έγινε δεκτό, όπως και ο αίτημά του να προχωρήσει η κυβέρνηση τις διαδικασίες για ανακήρυξη ΑΟΖ.

Ανέφερε τέλος ότι ένα ακόμη θέμα το -το οποίο πέρασε- ήταν πάγια θέση του ΛΑΟΣ ότι «φεύγουν τεράστια ποσά από τους λαθρομετανάστες και όποιος βγάζει χρήματα στο εξωτερικό πρέπει να έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, διαφορετικά δεν μπορεί να βγάλει λεφτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: