www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση εφ΄ όλης της ύλης Προβόπουλου – τραπεζιτών

Γεύμα εργασίας παραθέτει το μεσημέρι της Παρασκευής το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση που έχει ο επικεφαλής της εγχώριας νομισματικής αρχής με τους τραπεζίτες, μετά την επίδοση από την Blackrock της διαγνωστικής μελέτης για τα προβληματικά τους δάνεια την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Προβόπουλος αναμένεται να παρουσιάσει τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης του ελεγκτικού οίκου, από τα οποία θα
εξαρτηθούν οι ζημιές που θα καταγράψουν οι τράπεζες στα αποτελέσματά τους λόγω των προβλέψεων.

Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις της Blackrock με κάθε τράπεζα ξεχωριστά, για την αναλυτική παρουσίαση των επιδόσεών τους στις χορηγήσεις.

Στο τέλος Φεβρουαρίου η Τράπεζα της Ελλάδος θα επιδώσει σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα έκθεση με τις κεφαλαιακές τους ανάγκες μετά την εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και τη διαγραφή των επισφαλών τους δανείων.

Τα πιστωτικά ιδρύματα από την πλευρά τους θα έχουν στη διάθεσή τους δύο μήνες για την εκπόνηση σχεδίων ανακεφαλαιοποίησης, τα οποία θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί έως και το τέλος του ερχόμενου Αυγούστου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: