www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ποιά η θέση του Κράτους σ' αυτά τα φαινόμενα;

Μεγάλο Σάββατο μεσημέρι στον πιο πολυσύχναστο και τουριστικό δρόμο της Αθήνας, την Ερμού, ξεκινώντας από Σύνταγμα μέχρι και το Μοναστηράκι δεξιά και αριστερά του δρόμου, αντίκρισα αυτές τις εικόνες.




Συνεχίζεται ......













Σε ερώτησή μου προς τους υπαλλήλους της Δημοτικής Ασυνομίας, ποιές είναι οι εντολές που έχουν πάρει για αυτούς και γιατί δεν τους διώχνουν και τους αφήνουν να πουλάνε παράνομα έξω από τα εμπορικά καταστήματα, η απάντηση που πήρα ήταν η εξής:

Έχετε δίκιο να διαμαρτύρεστε.

Η εντολή όμως που έχουμε πάρει είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Εμείς δεν μπορούμε να τα βάλουμε μαζί τους γιατί αυτοί είναι πολλοί, επιθετικοί και εμείς είμαστε λίγοι.

Αν κάνουμε κίνηση να μαζέψουμε 10 - 20 απ' αυτούς δεν θα προλάβουμε να πάμε στο σπίτι μας σήμερα. Θα μας την στήσουν σε κάποια γωνία και θα μας στείλουν στο νοσοκομείο.

Όσο δεν υπάρχει Κράτος και πολιτική βούληση εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όταν το αποφασίσουν, όλοι αυτοί θα εξαφανιστούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αλλά όπως φαίνεται κανείς δεν θέλει να τους διώξει.

Παλαιότερα μόλις μας έβλεπαν έφευγαν τρέχοντας στα στενά. Τώρα πλέον έχουν αποθρασυνθεί και απλά μένουν στο σημείο που είναι, μαζεύοντας μόνο το σεντόνι με τα εμπορεύματα χωρίς να φεύγουν.

Ερώτηση προς κάθε αρμόδιο:

 Έτσι θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή;

Αυτά είναι τα κίνητρα που δίνει το Κράτος για αναθέρμανση του εμπορίου;

Τι εικόνα δείχνουμε προς τα έξω όταν αυτές οι εικόνες βγαίνουν προς τα έξω;

Ποιά είναι η τάξη που έχουμε σαν κράτος;

Που είναι οι ίσες ευκαιρίες, που είναι η ευνομία;

Ποια είναι η ασφάλεια των πολιτών αυτής της χώρας αλλά και των επισκεπτών της όταν μεσημέρι ανάμεσα σε τόσο κόσμο δέχομαι επιθετική συμπεριφορά από άτομα σαν αυτά;



Δεν υπάρχουν σχόλια: