www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Αποφυλακίστηκε ο Στρος - Καν


Αποφυλακίστηκε αργά την Παρασκευή, μετά από εντολή του δικαστή της Νέας Υόρκης Μάικλ Ομπας, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο Στρος Καν αναχώρησε από τη φυλακή Ράικερς συνοδεία αστυνομικών, ανέφερε ο Στίβεν Μορέλο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας σωφρονισμού.

Η υπηρεσία σωφρονισμού της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι κατατέθηκε για λογαριασμό του Στρος Καν η απαιτηθείσα από το δικαστήριο εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και 5 εκατ. δολαρίων σε εγγυητικά χρεόγραφα και αφέθηκε ελεύθερος έξι ημέρες μετά τη σύλληψή του για απόπειρα βιασμού.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Νέας Υόρκης, ο Στρος Καν θα μεταβεί σε μια προσωρινή κατοικία όπου θα παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από κάμερες και θα φρουρείται από ένοπλο.

Οι προσπάθειες για να βρεθεί μια τοποθεσία όπου θα μπορούσε να μείνει προσωρινά υπό αυστηρή παρακολούθηση έως τη δίκη του αποδείχθηκαν δυσκολότερες από ό,τι αναμενόταν.

Ένας από τους συνηγόρους του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ο Ουίλιαμ Τέιλορ, δήλωσε ότι η
τοποθεσία όπου βρίσκονταν δύο διαμερίσματα στο Μανχάταν τα οποία ήθελε να ενοικιάσει η σύζυγός του αποκαλύφθηκε και δημοσιογράφοι προσπάθησαν να εισβάλουν σε αυτή.

Τελικά ο Στρος Καν θα διαμείνει σε ένα διαμέρισμα κοντά στο λεγόμενο Σημείο Μηδέν, την τοποθεσία όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: