www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Αντώνης Σαμαράς: Επικίνδυνη η κυβέρνηση


Απόδειξη εσχάτου αδιεξόδου και αποκάλυψη ακραίας ανευθυνότητας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, την εξαγγελία δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση, μιλώντας...
στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να φύγει το γρηγορότερο.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε το αίτημά του για πρόωρες εκλογές «για να πάμε», όπως είπε, «από το χάος του κ. Παπανδρέου στη δημοκρατική σταθερότητα». Υποστήριξε μάλιστα ότι οι εκλογές θα αποτελέσουν «λύτρωση για τον τόπο, την κοινωνία και την οικονομία».
«Είχα πει ότι ο κύκλος της κυβέρνησης κλείνει, μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος πλέον τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «καθήκον μας να ανοίξουμε το δρόμο για το πιο αυθεντικό δημοψήφισμα που είναι οι εκλογές».
Επιτέθηκε ακόμη προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού τον οποίο και χαρακτήρισε τυχοδιώκτη. Τον κατηγόρησε ότι μιλά για εκτροπή «εκείνος που αναστάτωσε όλον τον πλανήτη για μια συμφωνία που δεν υπάρχει ακόμη» και πρόσθεσε ότι υπάρχει εκτροπή, γιατί ο κ. Παπανδρέου «άλλα έλεγε όταν εκλέχθηκε και άλλα μας φέρνει», γιατί «κυβερνά χωρίς να έχει ίχνος νομιμοποίησης».
«Μας κάνει μαθήματα υπευθυνότητας αυτό που παίζει κορόνα γράμματα το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη», τόνισε.
Αναφερόμενος στην εξαγγελία του δημοψηφίσματος, μίλησε για «παρωδία», «απόδειξη εσχάτου αδιεξόδου» και «αποκάλυψη ακρότατης ανευθυνότητας», ενώ σε ό,τι αφορά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση έκανε λόγο για «κραυγή αγωνίας».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση έφερε μια συμφωνία που έσπευσε να την ακυρώσει. «Αν ήταν καλή γιατί την ακυρώνει; Αν όχι γιατί πανηγύριζε;», διερωτήθηκε και επισήμανε ότι όσο η συμφωνία βρίσκεται υπό την αίρεση του δημοψηφίσματος δεν θα κλείσει.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ είναι η «εγγυήτρια δύναμη της σταθερότητας και της αξιοπρεπούς προοπτικής» και δεσμεύθηκε για την ανάκαμψη και την προστασία του εθνικού συμφέροντος και της εθνικής κυριαρχίας.
«Εχουμε πλέον το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα και μπορούμε να αλλάξουμε όσα προκαλούν την αγανάκτηση του κόσμου», υπογράμμισε.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι η προσδοκία του λαού να δει έστω και μία χαραμάδα ελπίδας έχει οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία για την ταπείνωση διαρκείας που βιώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: