www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Χ. Καστανίδης: Το ερώτημα θα αφορά στη δανειακή σύμβαση


Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα αφορά στην ίδια τη δανειακή σύμβαση, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως να διεξαχθεί και εντός του έτους αν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σχηματοποίηση της σύμβασης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υπουργός Εσωτερικών, παραδέχθηκε, ερωτηθείς σχετικά, ότι η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Λοβέρδος εξέφρασαν επιφυλάξεις και ερωτήματα σχετικά με το δημοψήφισμα κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «συμμετείχαν με ένα πολύ θετικό τρόπο στη συζήτηση».

Παράλληλα, ο κ. Καστανίδης εκτόξευσε βολές κατά των τραπεζών αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη στάση τους σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και την απόφαση του Πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι οι τράπεζες αντιτίθενται στην
κυβέρνηση. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ελάχιστες «έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη για να αντιμετωπίσουν την κρίση», αλλά «την αντιμετωπίζουν με κρατική ενίσχυση».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει δημόσιες δηλώσεις πολιτικών αρχηγών που, όπως είπε, «κινούνται στα όρια της θεσμικής εκτροπής».

Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα σε δηλώσεις της αρχηγού της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, ότι θα ζητήσει από τυος βουλευτες του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά και στις αναφορές του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι θα κάνει ό,τι απαιτείται για να μην γίνει το δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: