www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Καλλικράτης και στην Παιδεία

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έχει στείλει επιστολές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας με αλλαγές που προτείνει για την διαμόρφωση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η υπουργός έχει ως στόχο την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και ζητάει την συγχώνευση ή συνένωση τμημάτων.

Επιθυμεί την συγχώνευση των ΤΕΙ Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Καλαμάτας και Μεσολογγίου,Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηπείρου, Κρήτης, Λάρισας, καθώς και Πάτρας και Πειραιά που έχουν σχέση με τις
βιολογικές, αγροτικές καλλιέργειες.

Προτεραιότητα της είναι η βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και η ορθή αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού και των υποδομών.

Στις επιστολές της ζητάει από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ να προχωρήσουν σε αυτές τις ενέργειες και στην προσπάθεια τους αυτή θα τους βοηθήσει το υπουργείο.

Στις επιστολές αναφέρει επίσης ότι πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερες σχολές που έχουν σχέση με τον τουρισμό,τις ιχθυοκαλλιέργειες, υδατοκαλλιέργειες και βιολογικές καλλιέργειες τα οποία αποτελούν την βάση της ελληνικής κοινωνίας.

Σημειώνει επίσης ότι θα βοηθήσει το εργατικό δυναμικό των σχολών τα οποία οδηγούνται σε διακοπή λειτουργίας, φροντίζοντας για την ομαλή λειτουργία του εξαμήνου που διανύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: