www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Επιμένει σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης η Ντ. Μπακογιάννη


Την πρότασή της για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και με μέλη πολιτικούς και τεχνοκράτες, επανέλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση θα συμμετάσχουν «όσοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν το κεφάλι τους στο ντορβά» και κατηγόρησε τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι «παίζουν το παλιό κομματικό θέατρο σκιών».

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πολλοί και στη ΝΔ που θα ήταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν, ενώ εκτίμησε πως αν δεν σχηματιστεί μία τέτοια κυβέρνηση, τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων θα επιβάλει ο λαός μετά από εκλογές.

Για τη Δημοκρατική Συμμαχία είπε ότι είναι διατεθειμένη μετεκλογικά να συνεργαστεί με οποιονδήποτε στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου εξόδου από την κρίση, ενώ επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στον
Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας πως μετά από εκλογές δεν θα πει αυτά που είπε περί συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, ώστε να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.


Επιπλέον εκτίμησε ότι το κόμμα της θα γίνει ρεύμα «γιατί ο κόσμος θα ζητά ανθρώπους που του λένε αλήθειες και έχουν συγκεκριμένο σχέδιο» και αμφισβήτησε τα ποσοστά που δίνουν στη Δημοκρατική Συμμαχία οι δημοσκοπήσεις, επισημαίνοντας πως το 60% των ερωτηθέντων δεν απαντά.


Παράλληλα αποδοκίμασε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «δύο χρόνια δεν έκανε τίποτα» και πως τώρα έχει μηδενική αξιοπιστία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της τάχθηκε υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο μετά από αξιολόγηση και όχι με κομματικά κριτήρια, ζήτησε το κλείσιμο εκείνων των οργανισμών που χαρακτήρισε «άχρηστους», αλλά όχι των πετυχημένων θεσμών που, όπως είπε, είναι π.χ. τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ αποδοκίμασε τον τρόπο με τον οποίο προχωρά η κυβέρνηση σε εργασιακή εφεδρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: