www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Θ. Πάγκαλος: Χρεοκοπία ίσον χάος


Στην αντεπίθεση πέρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος για το κύμα επικρίσεων που δέχθηκε αναφορικά με την τοποθέτησή του για την ανάγκη συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, σε συνέντευξή του σε ελβετικές εφημερίδες.

Όσοι λένε ότι ζήτησα να φύγουν 70.000 υπάλληλοι από το δημόσιο, τα λένε αυτά γιατί υπάρχει σύγχυση και αμάθεια, παρατήρησε μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Αθήνα 984 και κατηγόρησε δημοσιογράφους για συστηματική διαστρέβλωση των δηλώσεών του.

Όπως είπε, στη συνέντευξή του ρωτήθηκε αν επιβεβαιώνει τα περί κατάργησης 100.000 θέσεων εργασίας και «εγώ», τόνισε, «απάντησα όχι τόσο πολύ, το πιθανότερο ίσως 70.000, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις», κάτι που όπως επεσήμανε, έχει αναφέρει και ο ΟΟΣΑ (το 10% των 700.000 δημόσιων υπαλλήλων). Ήδη, σημείωσε, 40-50 χιλιάδες βγαίνουν στη σύνταξη, οπότε
«προς τι όλες αυτές οι αντιδράσεις και η διαστρέβλωση των λεγομένων μου».

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε όσους «με εγκληματική ελαφρότητα αποδέχονται την προοπτική της χρεοκοπίας». Χρεοκοπία είναι χάος, υπογράμμισε, «και δεν καταλαβαίνω πως μερικοί θέλουν το χάος, εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν πως αν υπάρξει χάος θα έρθουν με το 5% που παίρνουν στις κάλπες» να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, γιατί «υπάρχουν νοσταλγοί του αυταρχισμού στη χώρα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση αν εννοεί τα κόμματα της Αριστεράς, ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως μιλάει για κομμουνιστικής έμπνευσης κόμματα που δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους πολίτες: «Καλύτερα η χρεοκοπία με ψηλά το κεφάλι λένε, αλλά πως θα έχουμε ψηλά το κεφάλι όταν δεν μπορούμε να πληρώνουμε συντάξεις και επιδόματα», αναρωτήθηκε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: