Υλικά
1 ποτήρι λάδι - σπορέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Προαιρετικά βάζουμε και ξανθές σταφίδες
Σιρόπι
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού
Κανέλα ξυλάκι
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα 4 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.
Ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα το σιμιγδάλι, το λάδι και τα αμύγδαλα για να καβουρντιστούν.
Τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ξανθίνουν.
Κατόπιν ρίχνουμε σιγά και πολύ προσεκτικά το σιρόπι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια. (προσοχή μην κάψετε τα χέρια σας, γιατί πιτσιλάει πολύ - τυλίξτε με μια πετσέτα).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα (πήξει).
Βάζουμε την κρέμα σε φόρμα και περιμένουμε να κρυώσει.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου