www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Διαψεύδονται τα περί τερματισμού παρακολούθησης Μαζιώτη επί ΝΔ

Κατηγορηματικά διέψευσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης τα περί τερματισμού της παρακολούθησης του συλληφθέντα για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, με εντολή του τότε υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.


Μιλώντας στο ρ/σ Real FM, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για ασύστολα ψεύδη: «Από χθες το απόγευμα με πήρε ένας συνάδελφος σας ... όταν του είπα ότι για το 2009 δεν δόθηκε τέτοια εντολή και στο τέλος – τέλος εγώ θα ήμουν αρμόδιος να δώσω τέτοια εντολή και όχι ο κύριος Παυλόπουλος, τώρα βλέπω το πάνε δύο χρόνια πίσω. Συνομίλησα και με τον κύριο Χωριανόπουλο και τον προκάτοχό του, του προηγούμενου διευθυντή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι οποίοι το διαψεύδουν
κατηγορηματικά, ξέρω πάρα πολύ καλά και επί ημερών μου γινόταν κανονικά παρακολούθηση, χαρακτηριστική η περίπτωση της Θήβας όπου έγινε προσαγωγή του Μαζιώτη (σ.σ. το 2009)».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός επέκρινε τέλος την τωρινή ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αλλαγές στα πρόσωπα που στελέχωναν επί των ημερών του την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία: «Στο επιτελείο ήταν οι άνθρωποι που συμμετείχαν και στην 17Ν και οι έξι τμηματάρχες ήταν όλοι που συμμετείχαν στην 17Ν, όταν ήρθε ο Χρυσοχοίδης τους ξήλωσε όλους. Είπα "Μιχάλη (σ.σ. αναφέρεται στον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη) πάει πολύ καλά η αντιτρομοκρατική μην την ακουμπήσεις", την άλλη μέρα φύγαν όλοι και πήγαν σε άλλες υπηρεσίες».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: