www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Χωρίς ταξί για δύο ημέρες, στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες

Νέα 48ωρη απεργία πραγματοποιούν από τα ξημερώματα οι αυτοκινητιστές ταξί οι οποίοι σήμερα θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μεταξουργείο, στο θέατρο «Περοκέ» και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων, ο κλάδος διαμαρτύρεται για το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και για τον «προσχηματικό», όπως τον χαρακτηρίζει, διάλογο με το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αυτοκινητιστές εκφράζουν την αντίδρασή τους και για το γεγονός ότι «το υπουργείο δεν
ασχολήθηκε καθόλου με την πρόταση του κλάδου, ενώ στην πορεία δέχθηκε εξαιρέσεις και απαλλαγές για άλλα επαγγέλματα».

Επιπλέον, κάνουν λόγο για «φοβία και ανησυχία σε χιλιάδες επαγγελματίες του χώρου» εξαιτίας των πληροφοριών για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξί.

Στάση εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς πλην Μετρό
Εν τω μεταξύ, προβλήματα στις μετακινήσεις στην Αθήνα αναμένεται να προκληθούν αύριο, Πέμπτη 15 Απριλίου, καθώς σχεδόν το σύνολο των σωματείων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες -με εξαίρεση το μετρό- κήρυξε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ χειρόφρενο έχουν τραβήξει και οι ιδιοκτήτες ταξί.

Συγκεκριμένα, για έξι ώρες αύριο δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ ενώ ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ

Τα σωματεία των εργαζομένων κήρυξαν στάσεις εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μελών τους σε γενικές συνελεύσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τραμ Α.Ε., από τις 09:20 θα ξεκινήσει η σταδιακή απόσυρση των οχημάτων τραμ στο αμαξοστάσιο, ενώ από τις 6:20 μ.μ. τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά.
naftemporiki

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαρα μας,
Επειδη ομως προκειται για κλαδο με ιδιομορφους
"επιχειρηματιες" μηπως μας επιφυλασουν εκπληξεις,
του στιλ,παρεμποδηση της κυκλοφοριας και οχι μονο??