www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Για παραπλάνηση καταναλωτών κατηγορούνται Cosmote, Vodafone, Wind

Σε ακρόαση κλήθηκαν οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για το θέμα της αύξησης της ελάχιστης χρέωσης στις κλήσεις κινητών. Οι εταιρείες Cosmote, Vodafone και Wind, το περασμένο φθινόπωρο αύξησαν σε διάστημα τριών μηνών (Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2009) την ελάχιστη διάρκεια χρέωσης στις κλήσεις κινητού από 30 σε 45 δευτερόλεπτα και πλέον καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (EETT).


Μάλιστα η τελευταία αποφάσισε να καλέσει τις τρεις εταιρείες σε ακρόαση με την κατηγορία της «παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού» και όχι με την κατηγορία της «εναρμονισμένης πρακτικής». Aυτό συνέβη επειδή στο παρελθόν η ΕΕΤΤ έχασε παρόμοια υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας.

Πρόκειται για την υπόθεση της αύξησης της χρέωσης στην αποστολή σύντομων μηνυμάτων (SMS) που επέβαλαν οι τρεις εταιρείες το 2007. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το δικαστήριο απέρριψε πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ σε κάθε μια από τις τρεις εταιρείες, με το δικαιολογητικό ότι η ΕΕΤΤ δεν είχε αποδείξεις για εναρμονισμένη πρακτική. Ετσι, αυτή τη φορά οι τρεις εταιρείες παραπέμπονται με την κατηγορία της παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.

Απόσυρση διαφήμισης

Στο μεταξύ, την απόσυρση συγκριτικής διαφήμισης της Vodafone επέβαλε την περασμένη Παρασκευή το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) της ΕΔΕΕ. Βάσει της σχετικής απόφασης, η Vodafone έπρεπε να αποσύρει μέχρι χθες Δευτέρα διαφημιστικό σποτ στο οποίο συγκρίνονταν υπηρεσίες καρτοκινητής τηλεφωνίας. Κατά της συγκριτικής διαφήμισης της Vodafone είχαν προσφύγει οι εταιρείες Cosmote και Wind Hellas. Mάλιστα η τελευταία είχε δημιουργήσει σποτ-απάντηση στη διαφήμιση της Vodafone.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: