www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Με τη φορολόγηση των συναλλαγών οι ιδιώτες στο μηχανισμό

«΄Εχουμε μπροστά μας μια καθαρή τριετία» επανέλαβε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Ο Γιώργος Παπανδρέου ασκώντας και πάλι κριτική στη στρατηγική της Γερμανίας, είπε πως συμφωνεί με την προώθηση ενός μόνιμου μηχανισμού υποστήριξης στην Ε.Ε και του ρόλου των ιδιωτών -όχι, όμως, όπως την προτείνει το Βερολίνο, αλλά με φορολόγηση των συναλλαγών.


"Οι θέσεις μας στη Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, είναι δεδομένες", φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είπε ο Γ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε, πως "η Ελλάδα συμφωνεί με το να συμμετέχουν και οι ιδιώτες στο μηχανισμό της Ε.Ε, όχι, όμως, με τον τρόπο που προτείνεται από το Βερολίνο αλλά με την
φορολόγηση των συναλλαγών".

"Ο αγώνας τον οποίο αναλάβαμε ήταν πιο ναρκοθετημένος από ότι περιμέναμε με το έλλειμμα να είναι τριπλάσιο από όσο υπολογίζαμε. Ομως έχουμε μπροστά μας μια καθαρή τριετία για να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε", τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρχουν επιπλέον επιβαρύνσεις για τους Ελληνες φορολογούμενους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: