www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Πρίνος: Νέες γεωτρήσεις για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Νέα συμφωνία μίσθωσης γεωτρύπανου που θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, υπέγραψε η Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου Καβάλας -Πρίνου.


Το γεωτρύπανο (GSP Saturn) είναι το τρίτο γεωτρύπανο που έρχεται στην Ελλάδα σε διάστημα δύο ετών και αναμένεται στην Καβάλα στα τέλη Νοεμβρίου, με προγραμματισμένη έναρξη της πρώτης νέας γεώτρησης στις 3 Δεκεμβρίου. Σε πρώτη φάση το γεωτρύπανο θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της παραγωγής του κοιτάσματος του Πρίνου, με εκμετάλλευση παρακείμενων πετρελαιοφόρων περιοχών που πρόεκυψαν κατόπιν μακρόχρονης μελέτης της ομάδας μηχανικών και γεωλόγων της εταιρείας. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιηθεί για παρεμβάσεις στο κοίτασμα Έψιλον για την αύξηση της συνολικής παραγωγής της Εταιρείας, η οποία αναμένεται να ανέλθει στα 5.000
βαρέλια την ημέρα.

Η συνολική ετήσια παραγωγή της Εταιρείας για την τρέχουσα χρονιά, θα ανέλθει σε 1 εκατομμύριο βαρέλια, με απώτερο στόχο την περαιτέρω αύξηση κατά 50% για το 2011.

Όταν ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες γεωτρήσεις, το GSP Saturn θα χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή του εξαντλημένοι κοιτάσματος Νότιας Καβάλας σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου, εφόσον εξασφαλισθούν οι απαιτούμενες άδειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: