www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Επαναδιαπραγμάτευση χρέους προτείνει η ΑΔΕΔΥ

Τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση, το οποίο θα προβλέπει και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, πρότεινε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ,κατά τη διάρκεια των εργασιών του 34ου Συνεδρίου του συνδικαλιστικού φορέα του Δημοσίου.


Ο Σπύρος Παπασπύρος έκανε λόγο για άδικη και υβριστική επίθεση που δέχεται ο δημόσιος τομέας. Υπογράμμισε ότι η διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και η απαξίωση του έργου των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα βγάλει τη χώρα από τη στενωπό.

Την ίδια στιγμή, ζήτησε από τους συναδέλφους του να αναλάβουν δράση για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα, της διαφάνειας και της ποιότητας στις κοινωνικές
παροχές.

"Έχουμε ευθύνες για το πώς αντιμετωπίζουμε πολίτες που λόγω της κρίσης δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, στο σύστημα εκπαίδευσης, στις διοικητικές υπηρεσίες και πρέπει να αναδείξουμε ως πρωτοπόρα την κοινωνική αλληλεγγύη. Ταυτόχρονα όμως, είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε μέτωπο, απέναντι σε περιπτώσεις που αναδεικνύονται και χρησιμοποιούνται για την απαξίωση του έργου του δημόσιου τομέα", σημείωσε.

Το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ θα ολοκληρωθεί στις 3 Δεκεμβρίου με την εκλογή του το 85μελούς Γενικού Συμβουλίου, το οποίο με τη σειρά του θα εκλέξει τη νέα 17μελή Εκτελεστική Επιτροπή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: