www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Σημαντική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας στον «Ευαγγελισμό»

Στην τελετή της υπογραφής της χορηγικής σύμβασης μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Γενικού Νοσοκομείου Αθήνας «Ευαγγελισμός», θα μιλήσουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρ. Λοβέρδος. Θα προηγηθεί η υπογραφή της σύμβασης- αποδοχής της δωρεάς μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού, του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, και των δωρητών. Η τελετή θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μελά.

Σημειώνεται πως ήδη από τον Ιούνιο 2008 η Εθνική Τράπεζα είχε αποφασίσει τη διάθεση της χορηγίας για την ανέγερση και την αγορά εξοπλισμού της νέας πτέρυγας στον Ευαγγελισμό, στην οποία θα στεγαστούν 20 χειρουργεία, μονάδες Εντατικής Θεραπείας του καρδιοχειρουργικού και του
νευροχειρουργικού τμήματος όπως και μονάδα επεμβατικής καρδιολογίας.

Ωστόσο, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων έπρεπε πρώτα να εξετάσει εάν τα ήδη υπάρχοντα κτίρια του νοσοκομείου ήταν ή όχι διατηρητέα. Η προμελέτη της Διεύθυνσης Νεότερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς ολοκληρώθηκε στα μέσα Νοεμβρίου, ήτοι μετά τη παρέλευση δύο ετών και προβλέπει την κατεδάφιση δυο κτιρίων ένα εκ των οποίων στεγάζει την Μονάδα Έρευνας του νοσοκομείου. Επιπλέον προβλέπει την καθαίρεση και άλλων κατασκευών της δεκαετίας του 1960.

Το τελικό κτίριο θα εκτείνεται σε σχεδόν 11.500 τετραγωνικά μέτρα και βασική προϋπόθεση της αρχικής μελέτης είναι η νέα πτέρυγα να στεγάσει Μουσείο και Βιβλιοθήκη ώστε να προβάλει την ιστορία του Νοσοκομείου. Η διάρκεια κατασκευής της νέας πτέρυγας προβλέπεται σε 20 μήνες από τη λήψη των σχετικών αδειών.

Η σύμβαση αποδοχής της δωρεάς θα λάβει και την έγκριση της Βουλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: