www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν μπαίνει η Google

Αντιμέτωπη με τις υπηρεσίες Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να βρεθεί η Google μετά από καταγγελίες ανταγωνιστών της που ισχυρίζονται πως η εταιρεία χρησιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές στη δημοφιλή υπηρεσία αναζήτησης στο διαδίκτυο.


Η έρευνα ξεκινά μετά από καταγγελίες που έκαναν στην Κομισιόν ένα βρετανικό site σύγκρισης τιμών (το Foundem), μία γαλλική υπηρεσία αναζήτησης (το justice.fr) και η Ciao της… Microsoft, που στο παρελθόν είχε γνωρίσει από πρώτο χέρι την αυστηρότητα των κοινοτικών υπηρεσιών.

Οι τρεις εταιρείες κατηγορούν την Google πως οι διευθύνσεις που οδηγούν προς τα sites τους εμφανίζονται πολύ χαμηλά στα σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης, υπονοώντας πως η Google
εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση της στο διαδίκτυο για να τους σαμποτάρει.

Σημειώνεται πως μετά από μια παρόμοια έρευνα η Microsoft κρίθηκε από την Κομισιόν ένοχη για μονοπωλιακές πρακτικές και της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 900 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη έρευνα είχαν διεξάγει στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 2000 οι αμερικανικές Αρχές, όμως η Microsoft στη συγκεκριμένη περίπτωση "έπεσε στα μαλακά".

Κρίνοντας ωστόσο από το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση της Microsoft, η έρευνα για τις πρακτικές της Google θα χρειαστεί μερικα΄χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: