www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ντίνος Ρόβλιας: Στέλνει «ράμπο» στην παρα-αγοράς του Ρέντη

Σαφές μήνυμα προς τους εμπόρους του δραστηριοποιούνται στην παρααγορά πέριξ της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών του Ρέντη έστειλε σήμερα ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας, ότι δηλαδή δεν προτίθεται να ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση και ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, εάν συνεχιστεί η λειτουργία της παρα-αγοράς, το λόγο θα τον έχει ο μηχανισμός καταστολής του οικονομικού εγκλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από την Κεντρική Αγορά του Ρέντη που είναι η χονδρική αγορά με την οποία προμηθεύεται το λεκανοπέδιο της Αττικής με οπωροκηπευτικά, δεν περνά ποσοστό μεγαλύτερο του 25% των αναγκών της περιοχής.

Στην παρα-αγορά τζιράρονται καθημερινά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και ασκείται αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική
Αγορά του Ρέντη.

Επίσης ο κ. Ρόβλιας παρουσιάζοντας τα παρατηρητήρια τιμών που έχει συγκροτήσει το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα περάσει από το υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τις αλλαγές στη νομοθεσία που αφορούν στην ταχύτητα έκδοσης των αποφάσεων οι οποίες θα έχουν μεγαλύτερη διαφάνεια με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων παραβίασης του ανταγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: