www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις Forthnet - hellas online

Τη διακοπή των συζητήσεων με αντικείμενο μια πιθανή συγχώνευσή τους ανακοίνωσαν χθες η Forthnet και η hellas online, με επιστολές τους προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

Οι δύο εταιρείες δεν εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους δεν θα προχωρήσει η μεταξύ τους συγχώνευση, παράγοντες της αγοράς ωστόσο εκτιμούν πως το ναυάγιο οφείλεται σε διαφωνίες ως προς το τίμημα και τη διαδικασία της συγχώνευσης. Σημειώνεται πως στη μετοχική σύνθεση της hellas online μετέχει και η Vodafone, ενώ την ίδια σιτγμή σημειώνονται ανακαττάξεις στη μετοχική σύνθεση της Forthnet με την εμφάνιση της εταιρείας επενδύσεων Cyrte. Στον όμιλο της Forthnet περιλαμβάνεται και η πλατφόρμα δορυφορικής
συνδρομητικής τηλεόρασης της Nova.

Πάντως η διακοπή των διαπραγματεύσεων δεν αναμένεται να έχει αρνητική επίδραση στις διεργασίες που συντελούνται τον τελευταίο καιρό στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Για παράδειγμα, μετά και το μηδενισμό του δανεισμού της, η Wind Hellas εμφανίζεται να αναζητεί τρόπους ενίσχυσης της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, η οποία μπορεί να επιτευχθεί και μέσω μιας εξαγοράς.

Forthnet και hellas online αποτελούν σήμερα τους ισχυρότερους ανταγωνιστές του ΟΤΕ στον τομέα των υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: