www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Τα χιόνια παρέλυσαν τις μεταφορές στην Ευρώπη

Ακυρώσεις αλλά και αρκετές καθυστερήσεις σημειώθηκαν σήμερα στα δρομολόγια του τρένου Eurostar ανάμεσα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.


Σε ανακοίνωσή της η Eurostar επισημαίνει πως οι άσχημες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τα τρένα της να μειώσουν τις ταχύτητές τους στη Βρετανία και στη βόρεια Γαλλία με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις περίπου 30 λεπτών.

Πτήσεις ακυρώθηκαν από το London City Airport, ενώ το Γκάτγουικ όπως και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου έκλεισαν χθες το βράδυ.

Στα Χάιλαντς της Σκωτίας οι θερμοκρασίες αναμένονται να φτάσουν τους -20 βαθμούς, αρκετά
σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ σήμερα αναμένονται νέες χιονοπτώσεις

Τα χιόνια έπληξαν επίσης το Μιλάνο και τη Λομβαρδία, προκαλώντας καθυστερήσεις στην κίνηση των αυτοκινήτων στην πόλη, αλλά και στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στο Πιεμόντε, αλλά και στην περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια. Σύμφωνα με την Ένωση Ιταλικών Αυτοκινητόδρομων, σε 1.500 οδικές αρτηρίες η κυκλοφορία διεξάγεται ακόμα κανονικά.

Στη Βενετία, το κέντρο της πόλης βρίσκεται κάτω από το νερό που έχει φτάσει τα 111 εκατοστά.

Στη Ρώμη, η στάθμη των νερών του Τίβερη αυξήθηκε λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών.

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν σήμερα το πρωί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία σε περιοχές της κεντροανατολικής Γαλλίας, ειδικά στην κοιλάδα του Ροδανού όπου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στις περιοχές Οβέρν και Ρον-Αλπ, ενώ διακόπηκαν και τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων.

Περισσότερα από 7.000 φορτηγά αυτού του τύπου οδηγήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε χώρους στάθμευσης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Σήμερα το πρωί κανένα λεωφορείο δεν κυκλοφορούσε στους δρόμους της Λυών που έχουν καλυφθεί από 20 εκατοστά χιονιού. Το αεροδρόμιο Σεντ-Εξυπερί που είχε κλείσει στη διάρκεια της νύχτας, λειτούργησε και πάλι το πρωί.

Στην Οβέρν περίπου σαράντα άνθρωποι παγιδεύτηκαν για ώρες στα αυτοκίνητά τους και απεγκλωβίστηκαν από δυνάμεις της πυροσβεστικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: