www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην τηλεφωνία

Τη λήψη προσωρινών μέτρων και την επιβολή χρηματικής ποινής κατά του ΟΤΕ, επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων - ΕΕΤΤ- ύστερα από καταγγελίες των εταιρειών HOL Α.Ε. και Wind Α.Ε.


Όπως ανακοινώθηκε, τα μέτρα που επεβλήθησαν αφορούν στην παράνομη εμπορική διάθεση οικονομικών προγραμμάτων, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση από την ΕΕΤΤ.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση προσωρινών μέτρων της ΕΕΤΤ προβλέπει τα ακόλουθα:

- Απαγόρευση της διάθεσης, προώθησης και διαφήμισης στο κοινό από τον ΟΤΕ των δύο μη εγκεκριμένων οικονομικών προγραμμάτων «Conn-X 6+6» και «Σταθερά και Κινητά 180 (ΟΤΕ 160+20FM)», είτε αυτά φέρουν την παραπάνω ονομασία είτε οποιαδήποτε άλλη.

- Ισχύς των προσωρινών μέτρων μέχρι την κοινοποίηση στον ΟΤΕ της εγκριτικής ή απορριπτικής
απόφασης της ΕΕΤΤ που αφορά στα δύο συγκεκριμένα οικονομικά προγράμματα.

- Επιβολή στον ΟΤΕ χρηματικής ποινής 100 χιλιάδων ευρώ για καθένα από τα δύο προγράμματα και επιπροσθέτως για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης προς τα προσωρινά μέτρα.

- Προτροπή του ΟΤΕ για την τοποθέτησή του επί των προσωρινών μέτρων και καταβολή προτάσεων εντός 15 ημερών από την απόφαση της ΕΕΤΤ για την αποκατάσταση αυτών.

- Η παρούσα απόφαση είναι άμεσα εκτελεστική από την κοινοποίησή της στον ΟΤΕ καθώς και στις εταιρείες HOL Α.Ε και Wind Α.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: