www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ιδιωτική ασφάλιση και τυχερά παίγνια στο υπουργικό

Τρία νομοσχέδια θα βρεθούν στο επίκεντρο του σημερινού υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις 3 μετά το μεσημέρι υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο του υπουργικού σχήματος θα τεθούν τα νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παίγνια και την ίδρυση Φορέα Εποπτείας Εταιρειών Ιδιωτικής Ασφάλισης, καθώς και ένα του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Με βάση τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα τυχερά παίγνια προβλέπεται να διαχωριστούν τα τυχερά από τα ψυχαγωγικά ηλεκτρονικά (τεχνικά) παιχνίδια. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών η Ελλάδα

πληρώνει 31.000 ευρώ την ημέρα πρόστιμο στην Ε.Ε για την ολική απαγόρευση του 2004.

Σχετικά με το ζήτημα της εποπτείας, στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης το νομοσχέδιο έρχεται να καταργήσει την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.), ΝΠΔΔ με έδρα την Αθήνα, το οποίο εποπτεύεται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών και είναι σε λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2008.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, στις 12:30, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Dejiang, στο Μέγαρο Μαξίμου.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: