www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

΄Ελεγχοι σε όλα τα Airbus A380 μετά από ρωγμές σε αεροσκάφος της Qantas


Τον έλεγχο όλων των Airbus A380 που βρίσκονται σήμερα σε κυκλοφορία (συνολικά 67 αεροσκάφη) ζήτησε Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπλοΐας (EASA/AESA), μετά τις ρωγμές που εντοπίστηκαν στο φτερό αεροσκάφους Α380 της εταιρείας Qantas.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι το εν λόγω αεροσκάφος καθηλώθηκε στο Σίδνεϊ μετά τον εντοπισμό μικρών ρωγμών στo φτερό του, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, υποστηρίζοντας πάντως, ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών.

Όπως εξάλλου διευκρινίστηκε, οι ρωγμές αυτές είναι διαφορετικές από εκείνες που εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα σε αρκετά Α380, οδηγώντας την EASA να ζητήσει τον έλεγχο σχεδόν των μισών εκ
των αεροσκαφών αυτών (ελέγχθηκαν 20 αεροσκάφη με το μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων).

«Λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του ελέγχου, αποφασίστηκε αυτός να επεκταθεί στο σύνολο του στόλου που είναι στην κυκλοφορία. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας σε αυτόν τον τύπο αεροσκάφους, εξήγησε εκπρόσωπος της ΕΑSA.

Η Qantas που έχει δώδεκα Α380 στο στόλο της, ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει ήδη ένα πρόγραμμα ελέγχου και επισκευών, σε συνεργασία με την Airbus.

Το Α380 είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο και μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον 500 επιβάτες, ακόμη και 800 όταν το εσωτερικό του είναι διαμορφωμένο για την οικονομική θέση. Το παρθενικό του ταξίδι έγινε τον Οκτώβριο του 2007 από τη Singapore Airlines.


Δεν υπάρχουν σχόλια: