www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων από τον ΕΦΕΤ


Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας δύο επιχειρήσεων σε Αθήνα και Αρτα και την επιβολή προστίμου ύψους 200.000 ευρώ στη μία εξ αυτών, για παραβάσεις της νομοθεσίας τροφίμων, προέβησαν κλιμάκια του ΕΦΕΤ.


Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για την ατομική επιχείρηση του κ. Κων/νου Ζαχαρόπουλου του Βασιλείου με έδρα την Αθήνα (Κωνσταντινουπόλεως 88, Βοτανικός), με αντικείμενο τη βιοτεχνία νωπών βουτύρων, στην οποία επιβλήθηκε το πρόστιμο των 200.000 ευρώ, και για την εταιρεία εμφιαλώσεως νερού «Πηγές Κωστηλάτας ΑΕ - Eurowaterland» με
έδρα τα Θεοδώριανα Αρτας.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση επιβλήθηκε η ποινή της ανάκλησης λειτουργίας για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ, καθώς μετά από εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο προϊόν που διακινούσε - βούτυρο «Κερκύρας Τετηγμένο Πρόβειο»- διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν μη κανονικό - νοθευμένο. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, η επιχείρηση ήταν υπότροπος, καθώς είχε ελεγχθεί τέσσερις φορές από τους ελεγκτές του, χωρίς να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους, και της είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο ύψους 103.000 ευρώ.

Στην επιχείρηση «Πηγές Κωστηλάτας ΑΕ - Eurowaterland» επιβάλλεται η ποινή της προσωρινής αναστολής λειτουργίας έως ότου συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και αποδειχθεί ότι το φυσικό μεταλλικό νερό «ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ», στο οποίο είχαν ανιχνευθεί υψηλές συγκεντρώσεις βρωμικών ιόντων, είναι κατάλληλο προς ανθρώπινη κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: