www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο Ευ.Βενιζέλος «δεν γνώριζε για την αναγγελία δημοψηφίσματος»


Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ότι επρόκειτο να αναγγείλει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, παρά μόνο για την ψήφο εμπιστοσύνης, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο που δεν κατονομάζει. Την ίδια πληροφορία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο «πηγές από το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης».

«Ο Βενιζέλος δεν είχε ιδέα για το δημοψήφισμα. Το μόνο που ήξερε ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης», είπε η κυβερνητική πηγή στο Reuters. «Είπε στον Παπανδρέου ότι πρέπει να ενημερώσει τους ξένους εταίρους και η επιστολή
συντάχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες», πρόσθεσε.

Το ΑΠΕ, επισημαίνει ότι «ο κ. Βενιζέλος συνέταξε αργά τη νύχτα και απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου επιστολή προς τους ξένους ηγέτες για την ενημέρωσή τους και τη διασφάλιση της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου».

Ανώνυμες πηγές δήλωσαν επίσης τόσο στο Reuters όσο και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι ο κ. Βενιζέλος είχε σήμερα το πρωί συνομιλίες με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Γιόζεφ Ακερμαν, τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν και τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν, «προκειμένου να διασωθεί η έκτη δόση, το PSI και το σύνολο του πακέτου σωτηρίας», όπως επισημαίνει το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια: