www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αντ. Σαμαράς: Εθνική ανάγκη οι εκλογές


Εθνική ανάγκη χαρακτήρισε τις εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλώνοντας αποφασισμένος να κάνει ό,τι απαιτείται «προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας μας να μην μπει σε περιπέτειες».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μπροστά μας απλά ένα αίτημα για εκλογές, αυτή τη στιγμή οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τιw ευθύνες του και να κάνει το καθήκον του», σημείωσε χαρακτηριστικά, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις κινήσεις του κόμματός του.

Αναφερόμενος στην προαναγγελία δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση από τον Πρωθυπουργό, κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι «στην προσπάθεια του να διασωθεί έβαλε ένα δίλημμα διχαστικό, εκβιαστικό που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρώπη».

«Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία
τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς και μπορεί να το κάνει», υπογράμμισε.


Στο σύντομο διάλογο που είχε με τον κ. Παπούλια κατά την έναρξη της συνάντησής του ανέφερε ακόμη ότι «είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια τα οποία υπάρχουν, τουλάχιστον εμάς, να μην μας βρουν συνεργούς».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, που πυροδότησαν κύμα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Χθες, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επιτέθηκε σφοδρά κατά του κ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τον «αδίστακτο» και «επικίνδυνο». Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη σαν κέρμα στον αέρα, καθώς και ότι εκβιάζει τόσο την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όσο και το λαό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ η λύση είναι οι εκλογές. «Είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο "δημοψήφισμα". Ο,τιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δριμεία προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αφορμή την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, την οποία και χαρακτήρισε αντισυνταγματική.

«Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9 και χαρακτήρισε έσχατο εκβιασμό την απόφαση για το δημοψήφισμα.

Όπως υποστήριξε ο κ. Στυλιανίδης, η απόφαση είναι αντισυνταγματική, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος δημοψήφισμα προκηρύσσεται για κρίσιμα εθνικά θέματα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά.

«Ο άνθρωπος τα έχει χάσει, όταν η ανασφάλεια συναντά την παραφροσύνη έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. για τον Πρωθυπουργό και μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό, εξέφρασε την ανησυχία ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές σε κλίμα που δεν θα είναι ομαλό.

Σε δήλωσή του ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι «το δημοψήφισμα θα βάλει την χώρα σε μια μακρά διαδικασία απραξίας και αυτό θα είναι καταστροφικό». Τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος και πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται στην κατάσταση και τον χρόνο που βρισκόμαστε τώρα είναι να δείξουν οι πολιτικοί ηγέτες ωριμότητα.

«Πρέπει επιτέλους αυτή την ύστατη ώρα, κάποιοι να σοβαρευτούν. Χρειαζόμαστε άμεσα μία λύση. Να πάμε στις Βρυξέλλες και επιτέλους να μιλήσουμε. Να τους εξηγήσουμε το τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε στις Βρυξέλλες και να μένουμε άφωνοι, όπως οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς», σημείωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Η χώρα χάνεται και...ημείς άδωμεν».

Στις 13:30 συνεδριάζει στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. υπό τον πρόεδρο του κόμματος Γ. Καρατζαφέρη.

Επικίνδυνο χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ο Στέφανος Μάνος και κάλεσε την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να απαλλαγεί από την ηγεσία του κ. Παπανδρέου. «Θέλει να σώσει τον εαυτό του ... δεν ξέρω τι σκέφτηκε, η ανοησία περισσεύει στον τόπο μας», παρατήρησε μιλώντας στο Σκάι, χαρακτηρίζοντας «τυχοδιωκτική κίνηση» την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα.


«Το δημοψήφισμα βάζει τη χώρα σε περιπέτειες και την κοινωνία σε διλήμματα, τα οποία δεν υπηρετούν τη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει ο τόπος», παρατηρεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, και συμπληρώνει ότι «είναι ανάγκη η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές».

Όπως αναφέρει, οι εκλογές «είναι η καθαρή και έντιμη λύση, προκειμένου κυριαρχικά ο ελληνικά λαός να αποφασίσει πώς θέλει τη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών, ποια είναι εκείνη η πολιτική που μπορεί να οδηγήσει σε δρόμους ελπίδας και αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πολύμορφης κρίσης».

«Το θολό εξαγγελθέν δημοψήφισμα είναι άλλη μια εκβιαστική, αλλά αυτή τη φορά και τυχοδιωκτική κίνηση του κ. Παπανδρέου, που στόχο έχει, εκτός από την κοινή γνώμη και τους οργισμένους πολίτες, φυσικά να συμμαζέψει την κοινοβουλευτική του ομάδα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: