www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ευνομία


Κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η ευνομία παντού, «για τον πολίτη και για τη σωστή αξιοποίηση των δικών του χρημάτων», τόνισε ο Πρωθυπουργός, παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε καθοριστική την Έκθεση, καθώς όπως είπε, η Δημόσια Διοίκηση είναι ο μεγάλος ασθενής και πρόσθεσε ότι οι πολίτες απαιτούν αλλαγές.

«Η δική σας έκθεση είναι μια έκθεση που επισημαίνει αδυναμίες, ανομίες αν θέλετε, καταχρήσεις, τις οποίες πρέπει άμεσα να θεραπεύσουμε και αυτός είναι ο στόχος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Ρακιντζής παρατήρησε συνεχής και συντονισμένη προσπάθεια, αφού, όπως είπε, «ο δρόμος είναι μακρύς» και υπογράμμισε τη σημασία της Δικαιοσύνης, «η οποία πρέπει να
κάνει το έργο της», καθώς είναι ο τελικός κριτής.

Φ. Πετσάλνικος: Ζητούμενο η διαφάνεια



Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης παρέδωσε την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της αρχής και στον πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε «πολύ χρήσιμη» την έκθεση γιατί όπως υπογράμμισε το ζητούμενο στις μέρες μας είναι να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, και σε ότι αφορά τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος αλλά και τη λειτουργία σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε πως θα πρέπει να καταβάλλονται γρήγορες και αποδοτικές προσπάθειες ώστε φαινόμενα αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης να μειώνονται ραγδαία, να προλαμβάνονται και όταν διαπιστώνονται να επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις.

Επισήμανε ακόμη ότι στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συμβάλλουν και οι πολίτες, ενώ υπογράμμισε τη σημασία του εκσυγχρονισμού του πειθαρχικού δικαίου, όπως επίσης και της ταχεία απονομής της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: