www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Tην Κυριακή η ανακοίνωση της συμφωνίας

Την Κυριακή θα ανακοινωθεί η τελική συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που θα αρχίσει στις 09:30.

΄Εκτακτη σύγκληση του Eurogroup στις 17:00 για την επικύρωση της συμφωνίας.


«Η συμφωνία δεν έχει ακόμα υπογραφεί, αλλά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή», διαβεβαίωσε κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε: «Θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, πιθανότατα το πρωί, και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί λεπτομερώς σε συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου».

Θα ακολουθήσει έκτακτη σύγκληση του Eurogroup στις 17:00 ώρα Ελλάδος, προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία. Περίπου στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) θα δοθεί συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναμένεται να ανακοινωθεί το ύψος των δανείων που θα χορηγηθούν στην Ελλάδα μέχρι το 2012. Στη συνέχεια θα υπάρξει νέα συνάντηση των χωρών μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά σε επίπεδο
αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 7 ή 8 Μαΐου.

Σε δηλώσεις της μετά την έκτακτη συνεδρίαση του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου για το θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα, η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ γνωστοποίησε πως το συνολικό ύψος των δανείων θα κυμανθεί μεταξύ 100 και 120 δισ. ευρώ, διευκρινίζοντας ότι το πρόγραμμα της βοήθειας εκτείνεται σε βάθος τριετίας. Επίσης, όπως έγινε γνωστό από τη γαλλική προεδρία, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ είχαν το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία επαναβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να κινηθούν ταχύτατα για την ενεργοποίηση του σχεδίου βοήθειας.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: