www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις την Τρίτη και την Τετάρτη


Ταλαιπωρία περιμένει την Τρίτη και την Τετάρτη το επιβατικό κοινό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στον ΟΣΕ και στα αεροδρόμια στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, χειρόφρενο θα τραβήξουν και τις δύο ημέρες λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και Προαστιακός.

Ακινητοποιημένοι για 48 ώρες θα παραμείνουν σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά και οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, λόγω συμμετοχής των ηλεκτροδηγών στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνεται ότι η Ενωση Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ είχε απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους να αντικατασταθεί η 48ωρη απεργία με στάσεις εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που
θα συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις.

Κανονικά θα κινηθεί τελικά την Τρίτη και την Τετάρτη το Μετρό, μετά από την απόφαση των ηλεκτροδηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό προτείνει παράλληλα στη διοίκηση της ΑΜΕΛ και εφόσον βρεθούν εθελοντές, η λειτουργία του μέσου να συνεχιστεί και τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 29/06/2011, ώστε να υπάρξει διαρκής εξυπηρέτηση των διαδηλωτών.

Για περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με το απεργιακό πρόγραμμα, το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ ή να επισκέπτεται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oasa.gr .

Επιπλέον, για 48 ώρες δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) συμμετέχει επίσης στην απεργία.

Αερομεταφορές

Προβλήματα κατά το απεργιακό διήμερο αναμένεται να προκληθούν και σε δεκάδες πτήσεις, λόγω των δύο τετράωρων στάσεων εργασίας (και τις δύο ημέρες, 8.00 - 12.00 και 18.00 - 22.00), στις οποίες θα προχωρήσουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσει και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) από τις 7.00 έως τις 12.00 και από τις 18.00 έως τις 22.00.

Ηδη ματαιώσεις πτήσεων έχουν ανακοινώσει η Olympic Air και η Aegean.

Δεν υπάρχουν σχόλια: