www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ένταση μεταξύ Παπανδρέου - Παπαρήγα για το Ερζερούμ

Για «θεωρίες συνωμοσίας» και «ηττοπάθεια» κατηγόρησε ο πρωθυπουργός τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της τελευταίας στη Βουλή σχετικά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ και τις συνομιλίες του με την τουρκική ηγεσία.


Η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο πρωθυπουργό καθώς πιστεύει ότι δεν θα "διστάσει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ενεργειακό δίαυλο" όπου τον έλεγχο θα τον έχουν μονοπωλιακές εταιρείες.

Εξέφρασε δε τους φόβους της αναφορικά με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη χώρα από μονοπωλιακές επιχειρήσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα κράτη της Αφρικής που είναι πλούσια σε κοιτάσματα ενώ ο λαός "πεινάει".

Ακόμη κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι "σπρώχνει στον Καιάδα" το βιωτικό επίπεδο των εργαζομένων και ζήτησε διευκρινίσεις για τις θέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στην υφαλοκρηπίδα καθώς και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)στο Καστελόριζο.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό ότι η ενδεχόμενη προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας αποτελεί από μόνη της παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Απατώντας ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των θέσεων του, κατηγορώντας το ΚΚΕ πως αποτελεί
με τη στάση του "τον καλύτερο προπαγανδιστή του ακραίου τουρκικού κατεστημένου".

Υπογράμμισε πως εκτός από τις χώρες της Αφρικής που έχουν πλουτοπαραγωγικές πηγές υπάρχουν και δημοκρατικά και ευνομούμενα κράτη όπως η Νορβηγία. Είπε ακόμη ότι μια απόφαση προσφυγής στη Χάγη θα γίνει από κοινού και βάσει του Διεθνούς Δικαίου και μόνο σε περίπτωση που οι διμερείς σχέσεις καταλήξουν σε αδιέξοδο.

Τόνισε ακόμη ότι κόκκινη γραμμή είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην οποία φυσικά και συμπεριλαμβάνεται και το Καστελόριζο,επισημαίνοντας, αναφερόμενος στην ΑΟΖ ότι δεν μπορεί να υπάρχει ΑΟΖ χωρίς υφαλοκρηπίδα διευκρινίζοντας παράλληλα ότι κάτι αυτό δεν αποκλείει και την μονομερή κήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά είπε πως η Ελλάδα έχει δυνατότητες και πως παρά τις δυσοίωνες συνθήκες για τη χώρα η κυβέρνηση υπερασπίζεται και προωθεί τα συμφέροντα του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: