www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Μέρκελ: Υποστηρίζοντας την Ελλάδα συμβάλλουμε στη σταθερότητα του ευρώ

Η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης «θα μπορούσε να είναι χρήσιμη», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.


Ένας ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης θα μπορούσε να προσφέρει «μια βασική κατανόηση» των οικονομικών μηχανισμών που θα διαφέρει από αυτή των υπαρχόντων οίκων, σημείωσε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε: «Περισσότερη άμιλλα στον τομέα αυτό δεν μπορεί να βλάψει».

Αναφερόμενη στο ζήτημα της Ελλάδας, επεσήμανε ότι υποστηρίζοντας την Ελλάδα «συμβάλλουμε στη σταθερότητα του ευρώ και βοηθάμε τους ανθρώπους στη Γερμανία, καθώς η σταθερότητα του νομίσματος είναι μία εξαιρετικά σημαντική αξία».

«Αυτό δεν μπορεί να σταματήσει εκεί», πρόσθεσε και σημείωσε ότι θέλει να δεσμευτεί για έναν πιο αυστηρό έλεγχο της κερδοσκοπίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές και για τη «μετατροπή του Συμφώνου Σταθερότητας κατά τρόπο που δεν
θα μπορεί να παρακαμφθεί».

«Θα παρουσιάσουμε ταυτοχρόνως τις προτάσεις μας για μια καλύτερη εφαρμογή μιας κοινής νομισματικής πολιτικής και μιας κοινής πολιτικής σταθερότητας και για τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις των συνθηκών, οι οποίες θα καταστήσουν δυνατή στο μέλλον μια αντίδραση περισσότερο προσαρμοσμένη» στα χρηματοπιστωτικά προβλήματα ενός ή πολλών μελών της ευρωζώνης, εξήγησε.

Στην τροποποίηση των συνθηκών αναφέρθηκε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θα είναι εύκολο.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: